Home | Nieuws | Vlotte winst ondanks hardnekkig weerwerk van Amigos Zoersel

Vlotte winst ondanks hardnekkig weerwerk van Amigos Zoersel

14/01/2018

Doet de naam Zheyun Ye nog een belletje rinkelen ? In het jaar 2005 was hij beter bekend als ‘de Gokchinees’ maar sinds jaren is hij van de aardbol verdwenen. Olivier Deschacht, of beter gezegd de broer van, kwam in de voorbije jaren ook wel even in het oog van de storm als het op gokken aan kwam.

Nu is gokken op zich vanzelfsprekend wettelijk niet verboden, matchfixing daarentegen wel. We vroegen ons zo ook wel eens af (uiteraard niet toevallig) hoe dit zit in het volleybal ? Bij de mogelijkheden om te gokken die we snel terugvonden leerden we dat dit makkelijk op winst en verlies kan. Of je echter op varianten zoals eindstand, setstanden, onwaarschijnlijke remontes (in de aard van 17-24 tot 26-24), topscoorders kunt wedden is ons niet bekend maar het lijkt ons zeker niet uitgesloten. Over matchfixing vonden we weliswaar niets maar rekening houdende met dat in een derde nationale van het basketbal toch reeds gevallen bekend zijn….

In elk geval kon je voor de wedstrijd van vanavond weinig verdienen door je centen op Knack Roeselare te plaatsen, des te meer met een gokje op de tegenstander. Maar als goede huisvader besteden we onze euro’s liever aan een Spa, Cécémel, een goeie Filou of een biljet van Euromillions. En dus moesten Bwin, Circus, Unibet, Betway of andere  kansspelaanbieders het andermaal zonder onze inleg doen.

 

Met het oog op de moeilijke verplaatsing naar Maaseik was setverlies uit den boze. Maar de thuisploeg had de voorbeschouwing blijkbaar maar half gelezen en bracht zichzelf, zeker in set één, in de problemen. Set twee was ietsje beter en in set drie hing de tegenstander al snel definitief in de touwen.

 

Voor Knack kwamen Pieter Coolman, Stijn Dejonckheere, Thomas Konings, Matthijs Verhanneman, Arno Van de Velde, Ruben Van Hirtum en Sander Depovere aan de start. Bij Zoersel waren het sowieso ook allemaal namen met in de kolom Nationaliteit de vermelding ‘BEL’. En dus kregen we een duel voorgeschoteld met allemaal Belgen. Er zijn weinig volleybaltempels in ereklasse waar ze dit kunnen schrijven.

Bij Amigos Zoersel nog steeds geen heroptreden voor hun ster Jeroen Oprins maar zijn rol werd aanvankelijk prima overgenomen door Mathias Blondeel.

 

De moedige Amigos-supporters zagen hun team verzorgd weerwerk plegen tegen de Landskampioen. Deze laatste liet aanvallend geregeld wat steekjes vallen zodat na een 4-3 (serve Coolman en no-pass) de score kantelde naar een eerder verassende 5-8. Verdedigend bood Zoersel hardnekkig weerstand daarbij wel wat geholpen door gebrek aan accuraatheid bij Knack Volley en af en toe wat geluk. Want naast Blondeel deden ook Van Hoeck en Hofmans zeker hun duit in het zakje en dus bleef na 5-8 de driepuntenkloof er tot 11-14. Gelukkig kon Knack Volley opnieuw rekenen op een immer uitstekende Verhanneman doorheen de volledige wedstrijd en Matthijs trok ook in deze fase zijn ploeg langszij : 13-14 en 15-15. Maar verder raakte de thuisploeg niet, integendeel. Weer liepen de bezoekers drie punten uit en bereikten moneytime bij een 17-20. Een time-out was dan ook hoognodig. Met Ruben Van Hirtum aan de serveerlijn leek het tij te keren (19-20 serve en no-pass) maar bij 19-22 (Blondeel langs de lijn) was het toch alarmfase rood. Angel Trinidad kwam in de plaats van Sander Depovere en dan ging het in één ruk naar 23-22. Zoersel spartelde nog even tegen (23-23) maar de ingekomen Robin Blondeel keilde zijn service buiten en Thomas Konings was vervolgens succesvoller vanaf de achterlijn zodat we een zucht van opluchting slaakten bij 25-23.

 

Je denkt dan, ze zullen hun lesje wel geleerd hebben. Maar toch was andermaal de betere start voor de mannen van coach Hoeyberghs : 2-5. Gelukkig voor ons supportershart kon Knack Volley, zonder grandioos te spelen, snel bijbenen (5-5) maar een netservice van Arno Van de Velde bood Zoersel bij de eerste onderbreking toch het kleinste voordeel. Na een getelefoneerde pass op Pieter Coolman en een logisch blok (8-10) scoorde Knack wel vier punten op rij. Vooral de 10-10 was best te pruimen met eindelijk wat spannende kampwisselingen. Over een 14-14 werd een dubbele toets van Van Hoeck bestraft (16-14) en dan kreeg de wederoptredende Ruben Van Hirtum zijn ‘moment de gloire’ met drie scores op een rij (17-15, 18-16 en 19-17). Pieter Coolman blokte Appels (20-17). En dan kwam setwinst niet echt meer in gevaar : 22-19, 22-20, 25-20.

 

In set drie zagen we Miquel Fornes in de plaats van Coolman en deze keer was het setbegin duidelijk voor Knack : 4-1. Thomas Konings, Arno Van de Velde en uiteraard Matthijs Verhanneman zorgden voor de nodige punten en dus gingen ze naar de zijlijn bij 8-3. Een ace van Konings, zowaar een éénmansblok op middenman Appels van Verhanneman en de score wees 10-4 aan. Amigos Zoersel was knock-out en moest lijdzaam aanzien dat het verschil telkens groter werd : 11-4, 14-5. Fornes met een blok voor de tienpuntenkloof bij 17-7. Maar vervolgens toch weer wat gekrassel bij Roeselare om finaal alsnog weer het verschil van tien punten te halen bij 25-15 met één van de mooiste punten : de perfecte strakke ace van Arno Van de Velde.

 

Ter conclusie, het was zeker geen wedstrijd om warm van te worden maar de beoogde, vereiste drie-nul werd binnengehaald. Wie zijn duiten ingezet had op Zoersel was er dus aan voor de moeite. We konden in Schiervelde ook geen spoor vinden van gokchinezen of andere maffioze toestanden en dus gingen we huiswaarts de verkeersveilige nacht in met in het achterhoofd reeds het spektakelstuk dat ons dinsdag te wachten staat.

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Zoersel 13-01-2018

 

Foto's van Guy Van Gilsen

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Jo Naert

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veld



Knack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.