Home | Nieuws | Volgende topper komt eraan

Volgende topper komt eraan

29/03/2019

De PO-Champions Final 4 zijn pas twee speeldagen ver en het is nu al duidelijk dat die ongemeen spannend zullen worden. Nu dat iedere ploeg zijn eerste thuiswedstrijd heeft gewonnen ziet het er naar uit dat iedereen van iedereen kan winnen. Zodat puntengewin buitenshuis héél belangrijk wordt.

Lindemans Aalst en Greenyard Maaseik hebben in die zin momenteel een kleine spoorsprong op Par-ky Menen en Knack Volley maar de rit is nog lang. We denken hierbij aan de volgende wijze woorden van een wijze verslaggever (een persoonlijke overtuiging die mogelijks niet door iedereen binnen het Vlaamse volleyballand gevolgd wordt….) : net zoals bij de aandeelhouders waar het wachten is tot er gecasht wordt, onafhankelijk van winst of verlies tussendoor, zullen pas op het einde van deze play-offs de twee ploegen die de finale mogen spelen gekend zijn.

 

Puntengewin buitenshuis betekent dus dat de uitwedstrijd van Knack Volley van komende zaterdag op Menen opeens héél belangrijk wordt. Het Par-ky Menen van afscheidnemend coach Ratko Peris speelt momenteel zonder druk en wil thuis maar al te graag de scalp van de drie zogezegde groten uit het Belgisch volleybal binnenhalen. Op hun website roept Menen op om zaterdag met een volle sporthal Vauban Knack Volley een halt toe te roepen in de beruchte ‘Hel van Mjiende’.

Knack Volley van zijn kant heeft nog een rekening te vereffenen met de groen-zwarten. In de reguliere competitie verloren Hendrik Tuerlinckx en co met 3-2 hun laatste confrontatie waarbij vooral het verloop van de vijfde set een wrange nasmaak naliet. Het team van coach Steven Vanmedegael is gebrand op een sportieve revanche en roept de Knack Volley-supporters op om massaal hun team te komen steunen. Als het vuur moet branden in de befaamde Hel dan zouden het best blauwe vlammen zijn!

 

Op hetzelfde ogenblik zal zo’n 250 km verder oostwaarts de topper tussen Maaseik en Aalst worden gespeeld. Greenyard Maaseik ziet die confrontatie, gezien het uitvallen van eerste setter Jay Blankenau, met grote ongerustheid tegemoet. Begrijpelijk, hoewel wij vonden dat stand-in Stef van Heyste een behoorlijke wedstrijd speelde op Schiervelde en dat het probleem zich eerder situeerde op een andere positie. We zijn trouwens heel benieuwd naar de kwaliteiten van de inderhaast binnengehaalde Duitse medical joker Jan Zimmermann. En wensen ondertussen, heel gemeend, veel beterschap toe aan de revaliderende Canadees Jay Blankenau. Bij Lindemans Aalst zal men zich vooral de laatste confrontatie met Maaseik herinneren. Toen werden de mannen van coach Joel Banks in drie sets van het terrein geveegd. En ook in de heenwedstrijd in de Steengoed Arena kwam Maaseik met de bibber op het lijf goed weg na vijf sets. Ook daar belooft het dus een boeiende wedstrijd te worden.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.