Home | Nieuws | Volgt Zenit Kazan zichzelf op als Europa's beste team?

Volgt Zenit Kazan zichzelf op als Europa's beste team?

09/05/2018

Dit weekend staat in het Russische Kazan de Final 4 van de CEV Champions League op het programma. De drie voorbije edities duldde miljoenenploeg Zenit Kazan geen tegenstand. Ze zijn dan ook, deze keer in eigen huis, torenhoog favoriet.

De vraag is echter of de tegenstanders Kedzierzyn, Civitanova en Perugia zich zo maar in het hoekje zullen laten drummen. De ploeg in vorm is ongetwijfeld Perugia dat zonet nog, na de bekerwinst eerder dit seizoen, nu ook de landstitel binnenhaalde ten koste van…. jawel: Civitanova. Ze hebben wel de pech dat ze in de halve finale zaterdag meteen Kazan ontmoeten. Pittig detail: Kazan-sterspeler Leon heeft aangekondigd dat hij zijn verblijf niet zal verlengen en één keer raden wie bereid is zijn portefeuille wijd open te trekken: de flamboyante voorzitter Sirci van Perugia!

De andere halve finale tussen Kedzierzyn en Civitanova heeft niet echt een favoriet. Beide teams hebben weinig of geen zwakke punten en de vorm van de dag zal bepalend zijn. Al kan niemand er naast kijken dat de Polen na Nieuwjaar nog moeilijk hun topniveau haalden. Maar we duimen uiteraard voor ex-Knacker Sam Deroo!

 

Zowel de halve finales als de finale zijn te volgen op Loala TV.

 

Dat zowel Perugia als Civitanova dit jaar in onze CL-groep zaten toont nog maar eens aan dat de benaming “groep des doods” niet overdreven was en dat we met Zaytsev, Gebrenikov, Juantorena en andere De Cecco’s op Schiervelde toch wel weer verwend werden dit seizoen!

 

GDI

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.