Home | Nieuws | Volleybal absolute passie

Volleybal absolute passie

21/05/2020

Bram Van den hove, de nieuwe T2 bij Knack Volley Roeselare.

 

Knack Volley Roeselare trok voor de volgende twee seizoenen Bram Van den hove aan als nieuwe T2. Trainer-coach Steven Vanmedegael krijgt alvast een assistent naast zich die bezeten is van volleybal en het heel passioneel bedrijft. Dat leerde ons het interview met de Vlaams-Brabander.

De nog altijd maar 27-jarige Bram Van den hove ziet in het Roeselaarse aanbod een opportuniteit waarvan hij alleen maar kon dromen. Bram, die afkomstig is van de Leuvense deelgemeente Korbeek-Lo, speelde als kind zelf volleybal, maar zag voor zichzelf geen succesvolle toekomst als speler.

 

“Ik speelde wel heel passioneel, maar mijn aangeboren volleybaltalenten liepen niet parallel met die passie”, lacht Bram Van den hove. “Als 16-jarige maakte ik dan voor mezelf uit dat ik het als speler nooit ver genoeg zou schoppen. Daarom gaf ik al met evenveel passie jeugdtraining en volgde ik de cursus initiator. Ik bleef overigens de Leuvense volleybalploeg, die later Haasrode-Leuven werd, trouw. Tijdens mijn hogere studies tot master in de pedagogische wetenschappen bleef ik met volle goesting jeugdtraining geven. En ik moet eerlijk zijn, de passie daarin haalde het niet zelden op mijn studie-ijver.”

 

Italiaanse school

 

Van den hove schopte het na enkele seizoenen tot jeugdcoördinator bij Leuven en van 2013 tot 2017 was hij ook selectietrainer bij Volley Vlaams-Brabant. De club etaleerde onder zijn verantwoordelijkheid een kwalitatief hoog niveau. “Wij kregen vijf jaar geleden de kans om zowel met een meisjes- als jongensploeg U17 in de regio Veneto in Italië deel te nemen aan een prestigieus internationaal tornooi. Dat werd een succes en ook de volgende jaren konden wij er naartoe. Ik bouwde er voor mezelf een Italiaans volleybalnetwerk uit. En dat leidde twee seizoenen geleden tot de kans om er aan de befaamde Imoco Volley School Conegliano, te vergelijken met onze Topsportschool in Vilvoorde, training te geven. Ik was er hoofdtrainer van de U16 en U15 meisjes.”

 

“In die functie kon ik geregeld samen trainen met de Italiaanse dameskampioen van Imoco Conegliano uit de Serie 1 en de befaamde Italiaanse trainer Daniele Santarelli. Daarvoor nam ik een jaar verlof zonder wedde bij de vzw Resonans, een begeleidingsdienst voor personen met een beperking waar ik na mijn opleiding beroepshalve aan de slag ging. Om de navolleybalschoolse Italiaanse tijd in te vullen volgde ik er bij de een Italiaanse prof enkele cursussen psychologie die mij ook in het volleybal kunnen van pas komen. Eigenlijk was ook hier die lestijd ondergeschikt aan het volleybal”, aldus Van den hove.

 

Naar Roeselare

 

Het jongste seizoen was Van den hove weer jeugdtrainer en assistent bij de Liga B-damesploeg van Haasrode-Leuven. Hoe kwam hij dan in het vizier van Steven Vanmedegael?

“Ik volgde ondertussen ook de trainerscursus B en kreeg er onder meer les van Steven. Wij hadden rap een klik met elkaar en blijkbaar maakten de opdrachten die ik er moest rondmaken indruk op hem. Hij polste mij om zijn assistent te worden. Roeselare drong erop aan om mij voor twee seizoenen te binden aan de club om ook in die functie een continuïteit te creëren. Daar ging ik graag op in. Samen met mijn vriendin Siel Depestele (geen link met het volleybalicoon, red.) zullen wij ons settelen in een appartement in Roeselare en neem ik weer verlof zonder wedde bij de vzw Resonans. Mij professioneel volledig kunnen toeleggen op mijn grootste passie... Dit is een droom die uitkomt”, besluit Bram Van den hove.

 

Verschenen op 15 mei in de KW (Rik Bekaert)

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.