Home | Nieuws | Voor de vijfde maal op rij naar het sportpaleis!

Voor de vijfde maal op rij naar het sportpaleis!

01/12/2019

Feit : voor de vijfde keer op rij plaatst Knack Volley zich voor de bekerfinale en dus mogen de spelers en hun staf op zondag 16 februari 2020 met hun gloednieuwe Volvo’s XC 40 van autobedrijf Automobilia richting Sportpaleis rijden. De nieuwe spelers gebruiken best hun GPS maar we kunnen ons voorstellen dat Hendrik Tuerlinckx, Matthijs Verhanneman, Pieter Coolman en nog enkele andere spelers de weg blindelings zullen vinden.

Vaststelling : een volleybalspeler is een stuk intelligenter (en zeker minder macho) dan een voetballer. In de derde set en bij het scoren van het kwalificatiepunt (25-20) trok Andreas Fragkos zijn shirt niet uit en vermeed hij daarmee een gele of rode kaart.

Opmerkelijk : Knack Volley is, na het behalen van de Supercup en in een niet-jubileumjaar, als enige club in België nog op het juiste spoor om zijn hoge doelstellingen te bereiken. Daarom is het “not probably but surely the best volleyteam in the country” waarbij we er in alle bescheidenheid aan toevoegen dat deze status tijdelijk en vergankelijk is.

 

Onder het goedkeurend oog van het scheidsrechtersduo Wim Cambré en Willem De Buysscher stuurde succescoach Steven Vanmedegael zijn basisspelers de arena in. Matthijs Verhanneman trapte het gaspedaal van zijn Volvo XC40 onmiddellijk plankgas en zorgde met drie scores (1-,2- en 5-0) stante pede voor een uitbreiding van de reeds riante uitgangspositie. Pieter Coolman (6-2) en Andreas Fragkos (7-2) hielden het verschil in stand om wat later hun ploeg nog comfortabeler in een zetel te zetten (12-7 plaatsbal Andreas Fragkos en 13-7 een dubbel Canadees blok). Een zeldzame misser van onze libero had wel een 15-12 tot gevolg maar dat was dan ook het enige missertje dat Dennis Deroey zichzelf permitteerde. Tot 18-14 was de buit nog niet binnen. Een opmerkzame lezer merkt nu terecht op dat de “onvermijdelijke” naam nog niet in het verslag staat en dus achtte Hendrik Tuerlinckx zijn moment gekomen om met een blok én een aanval in de brievenbus acte de présence te geven (20-14 en 21-14). Na drie tegenpunten op een rijtje moest coach Steven Vanmedegael wel naar de time-out grijpen. Het eindeloos gediscussieer over de juiste setstand resulteerde (of was dit het beoogde doel ?) in een netservice (22-17) en Matthijs Verhanneman kon wat later 50% van de job concluderen met een geslaagde aanval (25-20).

 

Zo goed set één van start ging, zo desastreus leek dit het geval in set twee. Het eerste punt was weliswaar voor Knack Volley (1-0 Andreas Fragkos) maar daarna ging het compleet mis met een 1-6 als tussentijds resultaat. Middenman Daniel Jansen Vandoorn brak de ban (2-6) maar in de loop van deze set bleef de opslagservice onder het gebruikelijke niveau en werd onze receptie sterk aan het wankelen gebracht. Dan weer knabbelden we aan de achterstand om deze vervolgens weer wat groter te zien worden, als een jojo : 6-11, 9-12, 13-15, 13-17, 16-18. Het leidde toch tot enige nervositeit in de gelederen en bij 19-24 leek de set verloren. Maar speler-van-het-jaar Matthijs Verhanneman wou van geen wijken weten (20-24) en een blok bracht Knack Volley weer een eenheid dichter. Ook kapitein Tuerlinckx versaagde niet en scoorde de 22-24 maar na de logische time-out moesten we toch het hoofd buigen (22-25).

 

Set 3 en oud-gedienden Pieter Coolman en Hendrik Tuerlinckx zorgden direct voor een 2-0 en we kregen nog een puntje cadeau wegens een netoverschrijding zodat we weer in het scenario van de eerste set kwamen : 3-0. Maar dezekloof werd snel gedicht (4-4). Toch rook de thuisploeg bloed en stoomde weer vooruit (9-6). Na de time-out kon het verschil nog met een puntje aangedikt worden (11-7: een driemeterfout aan de overkant) maar een ace gevolgd door een blok op Hendrik Tuerlinckx en het was opnieuw herbeginnen geblazen (11-10). Enkele punten later gaf onzen Straffen het startschot voor de rush naar de kwalificatie: score voor 13-11, twee aces (15-11 en 16-11), een bom voor 20-16 en twee ‘gewone scores’ (21-16 en 24-19) van ‘the Almighty’. Het team danste vervolgens, na de reeds besproken score van Andreas Fragkos, de sirtaki (25-20)

 

We zouden het hierbij kunnen laten, want dit was de essentie van dit duel en wat volgde was enkel voor de baard van de keizer (zie: https://historiek.net/spelen-om-des-keizers-baard/1581/ ). Maar dit zou niet respectvol zijn ten opzichte van Joe, Sander, Rune, Mathijs en Stijn. We citeren graag de mooie redding van Mathijs Desmet die Andreas Fragkos toeliet de 2-2 te scoren. Magic Joe Norman bewees, ondanks de ietwat slome indruk die hij soms nalaat, dat zijn uitstekende prestatie in Waremme geen toevalstreffer was : 3-2, 6-4, 7- en 8- en 9-5, 11-7, 14-10 en 15-11). Bovendien via een perfect rapport van 8 op 8. Vooral de 9-5 was van uitzonderlijke makelij en hij kreeg van mij dan ook een persoonlijke staande ovatie. Met een voetbal- en een antennefout ten spijt, maar dan weer de 22-16 en 25-18 was hij dan ook ‘the man’ van deze set. Stijn van Schie bewees, in de luttele speelminuten die hij kreeg, dat hij druk blijft zetten op zijn positiegenoten en klaar staat om, bij een dipje van Matthijs of Andreas, de fakkel over te nemen. Hetzelfde kan van Mathijs (met één t) gezegd worden die receptioneel weer snel meer dan zijn mannetje stond en er af en toe een boenk kan op geven, zowel op pipe als vanop de hoeken. Eindscore set 4 werd nogmaals 25-20.

 

Kortom, de toekomst ziet er rooskleurig uit en de kwalificatie en winst stonden niet ter discussie. Volley Haasrode Leuven kon de verwachtingen thuis niet waarmaken en ging blijkbaar kansloos onderuit zodat we een heruitgave krijgen van de Bekerfinale 2019. Wij tekenen voor een volledige copy/paste en dus bekerwinst voor Knack Volley. Maar dit is simpeler gezegd dan gedaan en er moet nog eerst veel water naar de zee stromen vooraleer we kunnen schrijven dat we met een nieuwe trofee onze ambitie en inspiratiebron (15 februari 2004) getrouw blijven.

 

Brilsmurf

 

Matchreport Knack Volley - Greenyard Maaseik

 

Foto's van Jan Vamedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Bart Vereecke

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.