Home | Nieuws | Voor wie wordt het de beste vrijdag?

Voor wie wordt het de beste vrijdag?

27/03/2018

Dit weekend trekt Knack Volley naar Maaseik voor de vijfde classico van het seizoen. Uitzonderlijk op vrijdag, Goede Vrijdag nog wel! De vraag is: voor wie wordt het de beste vrijdag?

Even alles op een rijtje: de twee tenoren van het Belgische volleybal ontmoetten elkaar dit seizoen al 4 keer, met een tussenstand van 3-1 in het voordeel van de Maaskanters. Voor de leek duidelijke cijfers, de volleyballiefhebber ziet echter meteen een niet onbelangrijk detail: de enige van die 4 wedstrijden die er echt om deed stak Knack Volley in de pocket: de bekerfinale. Om de winnaar van de wedstrijd van komende vrijdag te voorspellen zou je dus de vraag kunnen stellen: doet het er vrijdag toe?

 

De vraag stellen is simpel, ze beantwoorden iets ingewikkelder. Met de huidige play off-formule, met slechts 4 teams, kan één enkele misstap zware gevolgen hebben. Met een misstap wordt bedoeld: thuis punten laten liggen. Want laat het duidelijk zijn: al je thuiswedstrijden winnen en op verplaatsing een paar punten sprokkelen brengt je zeer dicht bij de finale. In deze redenering doet het er dus voor Maaseik weldegelijk toe vrijdag: thuis punten laten liggen, tegen je grootste rivaal dan nog, kunnen ze best vermijden.

 

Voor het team van tandem Rousseaux-Vanmedegael lijkt het niet van moeten. Verliezen is nooit leuk, zeker niet tegen je grootste rivaal, maar het is geen ramp. Maar in Roeselare weten ze ook dat ze, zelfs met de kleinste puntenwinst, Maaseik voor de rest van de competitie met het mes op de keel kunnen doen spelen. En tegelijkertijd zichzelf een serieuze bonus bezorgen! Daarenboven: het is en blijft een classico. En die wil Knack Volley, en met hen de Knack Volley-supporters die weer in grote getale zullen aanwezig zijn, altijd winnen.

 

In de rand van deze play offs is de transfermolen uitzonderlijk vroeg op gang getrokken. Vooral bij de buren van Menen lijkt het al serieus te bewegen: Winkelmuller out, Fasteland out (naar Knack Volley), Cabral y Silva out, Stuer in, De Beul in, De Vries in, Baetens in(?) en als je een bepaalde krant mag geloven: Gorzky naar Maaseik. Ook buiten de wedstrijden is het dus momenteel een razend spannende periode.

 

Leuk toch!?!

 

GDI

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.