Home | Nieuws | Voorzitter Francis De Nolf op Champions League-forum

Voorzitter Francis De Nolf op Champions League-forum

13/03/2018

Op maandag 12 maart was Knack Volley-voorzitter Francis De Nolf, samen met Dieter Leenders (Noliko Maaseik) en Philippe Boone (Liga-voorzitter), op uitnodiging aanwezig op het CEV Champions League-forum in Luxemburg. Op dit forum werd er door de verschillende stakeholders, zoals de clubs, de nationale liga’s, de nationale federaties, de media, de sponsors, de partners, het FIVB en het CEV, overleg gepleegd over de nabije toekomst van de Champions League-competition. Dit is alles met de bedoeling het Champions League-product in de nabije toekomst nog aantrekkelijker te maken voor iedereen. We geven hieronder het officieel communiqué mee dat vanuit het CEV-hoofdkwartier werd verstuurd.

12/03/2018  17:45

CEV verzamelt al zijn stakeholders om over de toekomst van de Champions League te praten
 

In een poging om de Champions League competitie in Europa op een hoger niveau te brengen en om een open uitwisseling van gedachten met alle belanghebbenden te houden, organiseerde het CEV op maandag 12 maart een Champions League-forum onder het motto 'Better is up to us', bijgewoond door ongeveer 90 afgevaardigden die volleybalclubs, nationale liga's, de FIVB, de nationale federaties, de media, sponsors en partners vertegenwoordigen.

 

Het is de wens van het CEV-bestuur om te profiteren van het werkelijk unieke succesverhaal dat de CEV Volleyball Champions League is geworden sinds de oprichting van deze wedstrijd in 2000 en de substantiële vernieuwing een paar jaar geleden.

Het forum bood belanghebbenden de gelegenheid om met hun voorstellen en ideeën te komen om te zien waar er ruimte is voor verbetering, met name als het gaat om belangrijke gebieden van primair belang zoals het wedstrijdformaat, de sponsor- en uitzendovereenkomsten die er zijn, de Volleybal-kalender en de promotie van 's werelds meest prestigieuze clubcompetitie.

Na het bekijken van de resultaten van een online enquête waarbij de deelnemers betrokken waren voordat ze eerder dit weekend naar Luxemburg reisden, werkten de aanwezigen in kleinere groepen om de bovengenoemde kernpunten te bespreken en hun voorstellen te definiëren alvorens deze met de rest van het publiek te delen.

Het Champions League-Forum in het Europese Congrescentrum in de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg is het eerste dergelijke initiatief van de CEV en weerspiegelt de wens van president Aleksandar Boričić om naar alle instanties te luisteren en alle belanghebbenden de mogelijkheid te bieden hun zorgen en belangen voor het welzijn van de sport aan bod te laten komen.

 

"Vandaag hebben we een soort Europees volleybalparlement bijeengeroepen om de meest prestigieuze clubcompetitie van Europa te verbeteren. We besloten dat we alle opmerkingen positief en negatief zouden verwelkomen, en we moedigden de aanwezigen aan om een ​​open discussie te hebben in wat een echt historisch forum was dat alle belangrijke belanghebbenden in volleybal verzamelde. Het is onze bedoeling om iets groters van deze competitie te maken, veel meer dan een volleybaltornooi, maar eerder een evenement waar iedereen deel van wil uitmaken, het promoten van onze topspelers zodat ze wereldwijde sterren worden die ook buiten de volleybalsfeer bekend zijn," zei president Aleksander Boričić van het CEV. "We moeten samenwerken en als één team optreden, net zoals het volleybal, wat een teamsport is, vereist. Zodat we samen groter kunnen denken en iets groters kunnen bereiken voor het welzijn van de hele volleybalfamilie."

De CEV zal de resultaten van deze sessies zorgvuldig bestuderen om ervoor te zorgen dat de CEV Volleyball Champions League mee evolueert met de tijd en een benchmark blijft, niet alleen in het volleybal, maar in alle teamsporten.

 

CEV gather all stakeholders to discuss Champions League future

http://www.cev.lu/News.aspx?NewsID=26919&ID=1

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.