Home | Nieuws | Was dit de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe?

Was dit de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe?

20/02/2020

Het Sportpaleis is zonder enige discussie mooi en leuk, één keer in het jaar, maar geef ons maar onze eigen Sporthal Schiervelde. Want je hoort er immers nog jezelf roepen zonder overstemd te worden door harde en opdringerige muziek. Je hebt er je vertrouwde seat met de gekende gezichten rondom je. Bovendien en in absolute primeur kun je er misschien binnenkort, op advies van supporter Rita, de noveenkaars van de Heilige Bartolomeüs aanschaffen (voor een beter begrip verwijzen we naar één van de vorige verslagen).

De dagen vliegen voorbij, de dagdagelijkse rush eist de werkende mens op en Bekerwinst lijkt bijna al een eeuwigheid geleden. Maar voor het team van Knack Volley was het de derde heel belangrijke opdracht in negen dagen tijd (‘toevallig’ stemt dit overeen met de tijd die een noveenkaars hoort te branden), bovendien een opdracht die de toegangspoort kon openen tot het kransje van de acht beste ploegen in Europa. Het was dus kwestie van mentaal de knop om te draaien, voetjes op de grond te houden en te strijden voor elke bal. En na afloop kon er hopelijk zonder twijfel een stevig glas gedronken op de verjaardagen van Brett Walsh en Stijn van Schie.

Coach Steven Vanmedegael deed voor de start een beroep op de spelers die zondag de eerste sets voor hun rekening namen. Bij Novi Sad was enkel de libero wat ze ook in Servië noemen ‘een buitenlander’. En zelfs deze was een ‘ … ic ‘.

Set één startte met aan service receptie-hoek Filip Kovasevic. Knack Volley kon het punt niet scoren, iets wat de boomlange Pavle Peric (2m07) wel deed. Een bezoekende ace later kon Pieter Coolman de eerste punten op het scorebord brengen. Rune Fasteland gaf dan in de gauwte zijn visitekaartje af met een blok op opposite Blagojevic (2-2). En Rune bleef op dreef en draaide mooi weg van het blok (3-3). Maar Novi Sad bleef sterk serveren met een nieuwe ace (3-5). Ook de volgende punten gingen via de videochallenge (block touch) en een massive block op onze kapitein naar de bezoekers. Tijd voor Spa en bezinning gedurende dertig seconden en hopen op beterschap (3-7).  De kloof werd zes eenheden (5-11) en de tweede time-out moest uiteraard opgebruikt worden. Gelukkig gingen de bezoekers ook wel eens in de fout (8-12) maar serverend kon Knack Volley onvoldoende druk zetten, iets wat van Novi Sad niet kon gezegd worden. Toch noteerden we een eerste servicemisser (10-14) bij de bezoekers. Maar scoren op eigen service om de kloof te dichten was lastig. Dus moest Hendrik Tuerlinckx uit zijn pijp komen (12-15). Coach Gavrancic rook het gevaar en riep zijn mannen tot de orde. Een vallende ace van Rune Fasteland (14-16) en we kropen weer iets dichter. En nog iets meer met een ace van de jarige Brett Walsh (16-17). Helaas moesten we een netfout noteren bij de thuisploeg en de remonte werd dus (even?) onderbroken (16-19). Een stevige Knack-wall zorgde voor 19-20 en zelfs 20-20 met een nieuw blok van Andreas Fragkos – Rune Fasteland. Knack Volley kwam voor de eerste maal op voorsprong bij 22-21 dankzij Hendrik Tuerlinckx maar moest weer achtervolgen bij 22-23. En vervolgens in telegramstijl: 23-23, 24-23 (Matthijs Verhanneman), 24-24 (servicefout), 25-24 (servicefout), 25-25, 26-25 (Matthijs Verhanneman), 26-26, spannend bleef het, 27-26 (Hendrik Tuerlinckx) en no block touch bij een aanval van Blagojevic en dus 28-26. Oeffff en dit na zes punten achterstand bij 5-11 !

 

Set twee begon met Matthijs Verhanneman die de bal niet binnen de lijnen kon mikken. Bij 1-3 kwam kanonman Blagojevic aan de serveerlijn maar Andreas Fragkos stond pal. Hendrik Tuerlinckx lukte wel een ace (3-2) met een strakke bal. En onze topscorer bleef op hoog niveau acteren (4-3). Novi Sad hield echter via de hoeken mooi stand (4-4). Een spectaculair flodderpunt viel voor ons plots gelukkig langs de juiste kant (10-8) en Pieter Coolman deed er nog een schepje bovenop vanaf de achterlijn : 11-8 en dus time-out. Helaas kon de voorsprong niet lang vastgehouden worden (13-13) maar erover kwamen de bezoekers niet (14-13). Stevige opslag van de ingevallen Mattijs Desmet en het punt werd in blok afgewerkt door Pieter Coolman en Matthijs Verhanneman. Het bleek echter nog geen gewonnen spel (16-15 en 16-16). Een floater van Matthijs Verhanneman nam dan wel Peric in de maling en de kloof van twee punten was er, opnieuw helaas slechts van korte duur (18-18). We noteerden : 20-20, 21-20, 22-20 (ace Andreas Fragkos in de diepe hoek, net voor de lijn) en dus time-out bij Novi Sad. Een onwaarschijnlijk punt werd bijeen gevochten voor 23-20. Nieuwe service van Andreas Fragkos en rebound Rune Fasteland en we kregen dus setpunt dat op een even onwaarschijnlijke manier afgemaakt werd door wie anders dan Straffen Hendrik. Amaai mijn voeten!

 

Set drie startte met de bezoekers aan service … in het net (1-0). De pipe van Matthijs Verhanneman was succesvol (2-1) maar ook Pavle Peric bleek en bleef in goeden doen. Hij kon echter vanuit een  moeilijke positie het blok voor de 4-2 niet vermijden. Matthijs Verhanneman, bediend met een onderhandse pass van zijn kapitein, liet zijn spierballen rollen en het resulteerde in een 5-2 en een adempauze aangevraagd door Novi Sad. De Serviërs kwamen er goed geïnspireerd uit (5-4) maar weer Matthijs Verhanneman voorkwam erger met een mooie plaatsbal achter het blok. Beide ploegen hielden een hoog niveau aan en het was genieten zeker wanneer de score verder in ons voordeel evolueerde : 9-5 en 10-5. Dan maar een beproefd recept proberen, dacht de bezoekende coach (tweede time-out). Via het midden kon een puntje afgedwongen worden en een mindere stop bracht hen weer op drie punten (10-7). Maar aanvallend liet Novi Sad plots steken vallen en plaatste meerdere ballen buiten de lijnen : 13-7. En een blok deed de rest (14-7). Pieter Coolman vond het opnieuw tijd voor een gepaste servicedruk (16-8 met blok Rune, 17-8 zuivere ace Pieter). Dit mooie voorbeeld werd gevolgd door Bosko Bojicic (17-10). Met kanon Aleksander Blagojevic aan de serveerlijn kwam er toch weer dreiging (ace 18-12) maar coach Steven Vanmedegael greep direct in om de poweraanvaller uit zijn ritme te brengen en met succes : 19-12 (netservice). Dankzij twee bezoekende services was de kloof toch weer wat kleiner geworden (19-15) en moest ook de tweede time-out eraan geloven. Andreas Fragkos bracht de bevrijding in money-time: 20-15. Een netrol-ace van Mattijs Desmet was ons gunstig gezind : 21-15. Gevolgd door 22-16 via mister Hendrik, 23-16 pipe Andreas, 24-17 Hendrik die ook het laatste punt binnen bombardeerde : 25-18.

Man man man, wat een prestatie van dit Knack Volley tegen een niet te onderschatten tegenstander! Was dit de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe? Op het eerste zicht kan ik er mij althans geen betere herinneren. Libero Dennis Deroey kreeg de titel van MVP en kende met zijn eerste bekerwinst op zondag dus een perfecte week.

En als is de volgende tegenstander van een ander kaliber dan moet toch weer de spanning worden opgebouwd worden. Want van nu af aan is ook in de competitie de toegelaten foutenmarge kleiner geworden. Maar eerst nog wat genieten van een knalprestatie … fantastisch jongens !!!

 

Brilsmurf

 

Matchreport Knack Volley - Novi Sad

 

Foto's van Jan Vanmedegael

 

Foto's van Jo Naert

 

Foto's van Bart Vereecke

 

Foto's van Annelies & Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.