Home | Nieuws | Welkom Sam, Rune en Brett

Welkom Sam, Rune en Brett

24/10/2018

Eind vorig seizoen nam Knack Roeselare afscheid van een trio buitenlanders. Als alternatief trok de sportieve cel met Sam Holt, Rune Fasteland en Brett Walsh drie nieuwkomers aan. Johan Eeckhout, persverantwoordelijke van Knack Volley Roeselare, laat ons kennismaken met de drie nieuwe buitenlanders van de club.

 

 

SAM HOLT

 

 • Leeftijd: 25 jaar
 • Lengte: 2,00 m
 • Nationaliteit: Amerikaan
 • Positie: receptie-hoek
 • Komt over van: Lagonegro (It.)

Sam Holt speelde vroeger zowel basket als volleybal. “Ik hield meer van basketbal, maar koos op 17-jarige leeftijd voor volleybal omdat ik in die sport meer mogelijkheden zag. Mijn zes jaar oudere broer Max was mijn grote voorbeeld. Hij is international en is middenspeler bij Modena. Vanuit Nortridge, waar ik mijn opleiding kreeg, trok ik naar het Italiaanse Perugia. Ik kreeg er weinig speelkansen en opteerde lager te spelen bij eerst Ortona in de Liga B en het voorbije seizoen bij Lagonegro.” Sam Holt hoopt international te worden. “Ik ben nog niet opgeroepen voor de nationale ploeg, want er lopen heel wat goede volleyballers rond in the States. Ik droom er wel van om ooit samen met mijn broer Max aan te treden voor de nationale ploeg. Een selectie zal wel niet meer lang mogen uitblijven, want mijn broer is er al 31. Mijn tijd komt nog wel.” Sam Holt, die in de Stationstraat resideert, voelt zich al thuis bij Knack Volley. “De opvang hier is beter georganiseerd dan bij de Italiaans clubs van de Liga B. Bij Perugia was dit wel oké. Het grote voordeel is natuurlijk wel dat zowat iedereen hier zich in het Engels kan uitdrukken. Ik was snel geïntegreerd in de spelersgroep, waarin een uitstekende ploeggeest heerst. Zo keken we vorig weekend in Rennes, waar we een tornooi speeledn, samen naar de Italiaanse Supercup en na de wedstrijd tegen Düren moesten we als nieuwkomer een lied zingen of een gedicht te brengen. Schitterend!” De nieuwe Amerikaan van Knack Volley kijkt reikhalzend uit naar de Champions League. “Met onze ploeg moeten wij nationaal goed presteren en in de Champions League hoop uiteraard te kunnen aantreden tegen broer Max bij Modena.”

 

 

 

RUNE FASTELAND

 

 • Leeftijd: 22 jaar
 • Lengte: 2,06 m
 • Nationaliteit: Noor
 • Positie: middenspeler
 • Komt over van: Par-ky Menen

Net als zoveel kinderen was voetbal de eerste sport die Rune Fasteland, de nieuwe Noorse middenman van Knack Roeselare, beoefende. “Op 12- jarige leeftijd trok ik met mijn beste vriend mee naar de volleybalclub van Orystere bij Bergen. Ik was de grootste van de klas en op mijn 18de ging trok ik naar Nyborg Bergen dat in de eerste klasse aantrad. Drie seizoenen geleden opteerde ik voor een buitenlands avontuur en op advies van een teamgenoot in de nationale ploeg werd het Lennik. Het seizoen nadien speelde ik bij Apeldoorn en vorig seizoen speelden ik bij Menen.” “Als 14-jarige werd ik geselecteerd voor het Junior Team. Deze zomer kreeg de nationale ploeg een nieuwe coach en maakte ik drie oefenstages mee. Ik trad met Noorwegen ook aan in de EK-kwalificaties tegen Spanje, Wit-Rusland en Georgië.” De Noor puurt uit de jongste seizoenen al ervaring met de opvang van buitenlanders door Belgische ploegen. “In Roeselare is alles strikt georganiseerd voor ons. We moeten enkel aan volleybal denken, al het andere wordt geregeld. Ik betrek een appartement in de Stationsdreef en Roeselare is een interessante stad. Met Jan en San Marco als absolute toppers in zijn soort. Ik kom ook graag in de koffiebars in het Roeselaarse centrum.” Rune Fasteland kent de waarde van onze nationale competitie. “Ik maak deel uit van een kwalitatief sterk team met heel wat ervaren spelers. Het groepsgevoel is heel goed en ik ben gemotiveerd om elke dag hard te werken zodat ik een betere volleyballer kan worden. Zowel in de competitie als in de beker moeten wij voor de prijzen gaan. In de Europese Champions League hoop ik dat wij Kazan krijgen.”

 

 

 

BRETT WALSH

 

 • Leeftijd: 24 jaar
 • Lengte: 1,95 m groot
 • Nationaliteit: Canadees
 • Positie: spelverdeler
 • Komt over van: Gi Group Monza (It.)

Brett Walsh was voorbestemd om volleyballer te worden. “Mijn vader was zelf professioneel volleyballer en speelde in het seizoen '87-'88 bij het Franse Tours. Hij was ook Canadees international. Ook mijn ma was een volleybalster net als mijn oudere zus. Beiden speelden net als ik bij de universitaire ploeg van Alberta. Vorig seizoen trok ik naar Italië waar ik bij Monza speelde. Ik leerde er veel bij van coach Falasca, in het verleden setter bij Knack. Europees speelden wij in de Challenge Cup.” Brett Walsh is ook Canadees international. “Al vier seizoenen behoor ik tot de kern van de nationale ploeg. Ik speelde recent mee in de Nations Cup, waarin we zevende werden, in de Pan American Cup eindigden we zesde. Ik haakte wel af voor het recente WK omdat ik resoluut koos voor een vlotte integratie bij mijn nieuwe club Knack Roeselare.” De nieuwe spelverdeler is opgetogen over zijn eerste weken in Schiervelde. “Alles werd dan ook gedaan om het ons zo aangenaam mogelijk te maken. Ik verblijf net als de andere buitenlanders op een appartement in de Stationsdreef. Nu al kan ik zeggen dat ik van deze stad en de prachtige sporthal hou en de opvang door Jan van San Marco is gewoon schitterend. Wekelijks ga ik ook even langs bij Paul Vandenberghe en zijn familie.” Brett Walsh begint heel gemotiveerd en ambitieus aan zijn Roeselaarse avontuur. “Wij gaan voor niets minder dan de finales in de Belgische competitie én voor de bekerfinale. Ik ben ook heel benieuwd naar de Champions League. Die is nieuw voor mij en het is een stille wens dat wij daarin het Russische Kazan treffen.”

 

Krant van West Vlaanderen (12 oktober 2018)

(RBD/eejo)

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.