Home | Nieuws | Welkom terug, Hendrik en Pieter!

Welkom terug, Hendrik en Pieter!

23/09/2019

Het EK Volleybal 2019 zit erop voor de Red Dragons. Wat startte als een feest met klinkende overwinningen tegen Oostenrijk (3-0), Duitsland (3-2), Spanje (3-0) en Slovakije (3-0) in de groepsfase eindigde zaterdagavond in mineur met de eliminatie in de 1/8ste finale door Oekraïne.

Tegen Oekraïne, een op papier haalbare kaart, acteerden de Red Dragons te wisselvallig en eindigde de tiebreak op een geweldige anti-climax (10-15). Door het uitvallen van hoofdaanvaller Hendrik Tuerlinckx, een blessure in de tussenribspieren, leek de schwung van de vorige matchen wat uit het team. De nieuwe tandem Van Den Dries-Valkiers liet mooie dingen zien maar mistte de snelheid van uitvoering, eigen aan het spel van de combinatie Stijn D’Hulst-Hendrik Tuerlinckx, en bij uitbreiding Knack Roeselare, dat zo typisch was in de vorige matchen.

 

Het zou echter fout zijn om al het mooie van de voorbije wedstrijden zomaar onder tafel te vegen. Knack Volley Roeselare wil zeker zijn huidige spelers, Hendrik Tuerlinckx en Pieter Coolman, zijn nieuwe speler, Andreas Dimitrios Fragkos uit Team Greece, en bij uitbreiding ook al zijn ex-spelers Arno Van de Velde, Stijn D’Hulst, Tomas Rousseaux, Lowie Stuer en Sam Deroo feliciteren met hun prestaties van de voorbije week. Door hun inzet en gedrevenheid leefde volleybal de voorbije week in België, dat zagen we door het stijgend aantal toeschouwers bij de matchen van de Red Dragons in Brussel en Antwerpen en door het laaiend enthousiasme van de toeschouwers.

 

Jammer dat het EK Volleybal 2019 voor de Red Dragons nu al voorbij is. Vanaf deze week trekken de spelers terug naar hun eigen team ergens in België of Europa. Maar het schitterend beeld van de Red Dragons hieronder zal nog een hele tijd bijblijven!

 

 

(foto’s CEV)

 

eejo

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.