Home | Nieuws | Wereldkampioen Civitanova komt naar Schiervelde

Wereldkampioen Civitanova komt naar Schiervelde

04/03/2020

Woensdag 4 maart komt de wereldkampioen in het clubvolleybal, Cucine Lube Civitanova mét oud-Knackspeler Stijn D'Hulst, naar Schiervelde. Knack Roeselare speelt er tegen het Italiaanse sterrenteam de heenwedstrijd in de kwartfinale van de European Champions Lague. Woensdag 11 maart volgt de terugwedstrijd. Kapitein Hendrik Tuerlinckx geeft verschillende redenen waarom de West-Vlaamse volleyballiefhebber deze confrontatie niet mag missen.

Knack Roeselare is bezig aan een sterk seizoen. Het won al de supercup en op 16 februari graaide het zijn dertiende Beker van België, de vijfde op rij, mee uit het Antwerpse Sportpaleis. Enkele dagen later stootte Knack na de 3-0 zege tegen Novi Sad als tweede beste tweede van de vijf poules, door naar de kwartfinale van de European Champions League.

 

“Daarmee zijn al twee van de drie uitgesproken ambities gerealiseerd”, zegt kapitein Hendrik Tuerlinckx. “Nu al beleven wij een topjaar en als wij er over twee maanden ook nog de titel kunnen aan toevoegen, wordt het een niet te evenaren seizoen. Deze kwartfinale tegen de wereldkampioen is voor een Belgische club trouwens het hoogst haalbare op Europees niveau. En dan is het beter dat je meteen de wereldkampioen kan presenteren. Deze kwartfinale wordt het absolute hoogtepunt van dit seizoen. Wij zijn er als groep fier op dat wij ons

tussen die Italiaanse toppers, Russische giganten en Poolse grootmachten konden kwalificeren bij de laatste acht teams in de hoogste Europese competitie. Bij de loting werd meteen de ambitie geformuleerd om tot de volgende ronde door te stoten. Toen we twee weken geleden zeker waren van de kwalificatie hoopten wij meteen dat de loting ons tegen Civitanova zou brengen.”

 

Blij met wereldtop

 

“Met het Poolse Jastrzebskie Wiegel hadden wij ons op sportief vlak misschien een minieme kwalificatiekans voor de halve finales kunnen toemeten. Je kunt de eigen supporters evenwel beter meteen de wereldtop voorstellen. Dat wij eerst thuis spelen is in dat opzicht ook een pluspunt.”

De prestatielijst van Cucine Lube Civitanova, het vroegere Macerata, is indrukwekkend. De club werd in 1990 opgericht in Treia dat tot de provincie Macerata behoort. De club telt tweeëntwintig landstitels. Het won recent zijn zesde beker in een bloedstollende vijfsetter ten nadele van Perugia, ook al kwartfinalist en geleid door Vital Heynen. Europees won het de CEV Champions League zowel in 2002 als het jongste seizoen, won drie keer de CEV-cup en werd vorig jaar wereldkampioen clubvolleybal.

“Dat is een tornooi dat de beste ploegen van alle continenten tegenover elkaar brengt. Civitanova won de finale van het Braziliaanse Sada Cruzeiro met 3-1 waarbij twee sets met het kleinste verschil. Zenith Kazan, dat nu niet eens de kwartfinale haalt in de Champions League, werd derde. Op papier hebben wij tegen deze grootmacht dus geen enkele kans ons te kwalificeren. Wat niet wil zeggen dat wij niet gemotiveerd zulen zijn, integendeel. Wij willen bewijzen dat wij als collectief stappen gezet hebben. Dat wij de kloof met de wereldtop met andere woorden verkleind hebben. Met deze motivatie willen wij woensdag Civitanova met wereldsterren zoals de Braziliaanse spelverdeler Bruno Reznede en de tot Italiaan genaturaliseerde Cubaan Juantorena opwachten.”

 

Stijn D'Hulst

 

Vooral ook het weerzien met oud-ploegmaat spelverdeler Stijn D'Hulst deed de gouden driehoek Tuerlinckx-Verhanneman-Coolman maar ook coach Vanmedegael uitkijken naar een duel met Civitanova. Tuerlinckx beleefde het Italiaanse topvolleybal zelf ook een seizoen lang, 2008-2009, als 18-jarige bij Perugia. “Ik werd gecontacteerd nadat wij met een nationale jeugdploeg een tornooi wonnen in Italië. Dat seizoen deed mij zowel sportief als naast het volleybal groeien. Stijn mag dan nog geen eerste spelverdeler zijn, hij heeft zijn plaats afgedwongen binnen dat sterrenteam en dat is zijn verdienste. Dat heeft hem ook beter gemaakt. Hij heeft zeker zijn aandeel in de successen en krijgt geregeld speelgelegenheid. Het wordt toch iets speciaals met Stijn aan de overkant.”

Woensdag 4 maart om 20.30 uur Knack Roeselare – Cucine Lube Civitanova.

 

Door Rik Bekaert: Krant van West-Vlaanderen 28 februari 2020

 

Foto: VDB

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.