Home | Nieuws | West-Vlaamse clasico deel 1

West-Vlaamse clasico deel 1

10/11/2017

Burenduel, West-Vlaamse derby, op de website van Menen zelfs het goed gevonden De Eerste Slag om West-Vlaanderen… en dat allemaal op Wapenstilstand, zaterdag 11 november. Een topper tussen Par-ky Menen en Knack Volley blijft hoe dan ook iets speciaals en leeft onder beide supportersgroepen. Vooral als die wedstrijd plaats vindt in de Hel van Menen.

Met zijn laag plafond en ook rond het terrein weinig ruimte om een moeilijke bal te recupereren blijft sporthal Vauban, toch ook een bekend krijgsheer en architect van verdedigingsstellingen uit de periode van Lodewijk XIV, een moeilijke zaal om in te spelen. Gelukkig hebben twee van onze beste receptiespelers, Matthijs Verhanneman en Stijn Dejonckheere, daar jarenlang leerschool gevolgd. In een pas verschenen krantenartikel had Stijn het zelfs over het “amortiseren bij een balcontact in het achterveld want anders knalt de bal gegarandeerd tegen het lage plafond (dixit Stijn)”.

 

Wie wint zaterdagavond de derby? Volgens de logica is het héél eenvoudig. Menen wint van Maaseik met 3-0, Maaseik wint van Roeselare met 3-0, dus… Menen wint van Roeselare met 3-0. Daar is geen speld tussen te krijgen. Tenzij je een coachesduo hebt zoals Emile Rousseaux en Steven Vanmedegael die steeds hun eigen logica volgen. Daarom roepen we alle Roeselare-supporters op om zoals traditioneel vanuit de noord-tribune de rest van het speelveld in te nemen en met de overwinning terug huiswaarts te keren.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.