Home | Nieuws | West-Vlaamse derby met overwinning voor Par-ky

West-Vlaamse derby met overwinning voor Par-ky

15/04/2018

Terwijl we op de E403 (the highway to hell zoals de Menenaars beweren) naar Vauban reden hoorden we dat andermaal Led Zeppelin met het sublieme ‘Stairway to heaven’ op nummer één eindigde in de Classics 1000 van radio1. Die weg naar de hemel had Knack Volley woensdagavond laatstleden reeds afgedwongen en dus was een anders levensgevaarlijke verplaatsing naar de grensstreek inmiddels afgezwakt tot een obligaat af te werken partij. Geen wonder dan ook dat het duo Emile Rousseaux - Steven Vanmedegael ervoor opteerde om zomaar eventjes vier basispionnen (Hendrik Tuerlinckx – Matthijs Verhanneman – Pieter Coolman – Piotr Orczyk) rust te gunnen. Ook Angel Trinidad speelde slechts één set om enerzijds toch wat wedstrijdritme op te doen en anderzijds de kwetsuur niet te verergeren.

Vooral voor jongeling Matthijs Desmet werd het een ware vuurdoop (what’s in a name in de hel van Menen ?). Maar Matthijs had zo te zien geen last van zenuwen en toonde bij flitsen zijn talent zodat de scouter van de livescore zes punten en twee bloks voor hem noteerde.

Bij de thuisploeg werd Xavi Folguera door de supporters tot speler van het jaar verkozen en kreeg onze coach vanwege de speaker een eresaluut dat door alle aanwezigen met instemmend handgeklap bevestigd werd. Dit werd zo te zien door Emile Rousseaux gewaardeerd en in dank aangenomen. Een dikke pluim voor Par-ky Menen zouden we zeggen.

 

Par-ky Menen ging op volle sterkte van start onder de leiding van het tweetal Björn Willems – Wim Cambré. Er stond nog weinig op het spel dus moesten we niet echt vrezen voor grote conflicten met de mannen in het rood. Par-ky Menen nam een snelle start (5-1). Maar met twee bloks op Janusz Gorski (een terugkeer naar Aalst ?) van Arno Van de Velde werd aan deze opmars halt toegeroepen. Een afschamper van Jelle Sinnesael had toch wel voor gevolg dat Menen met 8-4 ging rusten. Maar een opstellingsfout bij Knack Volley gevolgd door een succesvolle aanval van Fastelandt diepte de kloof uit tot 12-5. Dichter dan naderen tot op drie punten lukte niet: 14-11, 15-12. Een nieuwe tussenspurt van Menen resulteerde in een 18-12. Ook in money-time (20-16) slaagde Knack Volley er niet in te naderen en het was Janusz Gorski die met een ace een streep onder de rekening van de eerste set trok: 25-19.

 

Voor Knack Roeselare kwam Sander Depovere aan de pass en bij een 3-3 ging het licht even (letterlijk) uit, gelukkig voor korte duur. Het spelbeeld wijzigde amper en Par-ky Menen bleef domineren (8-5). Knack Volley moest het vooral hebben van zijn topscorer Ruben Van Hirtum (15 punten) maar dat hadden de mannen van Ratko Peris al snel in het snotje.

 

Bovendien was de thuisploeg in zijn heimat serverend dreigender en meer op zijn gemak. Niet dat het scoreverloop desastreus was, Knack behaalde met bij wijlen mooi spel de nodige punten : 9-7, 14-11, 16-14. Er was dus zeker gerechtvaardigde hoop maar Menen kon de korte remontes van de witte Knackies steeds weer afstoppen en Sinnesael zorgde voor een eerste setbal bij 24-20. Menen dook wel nog in een time-out nodig 24-22 maar een netservice van Sander Depovere liet het doek vallen over set twee : 25-22.

 

Wat set drie betreft betreuren we de armoedegele kaart die getrokken werd en dit in een gemoedelijke wedstrijd zonder enige agressie en bovendien op een eerste discussie. Een kwestie van aanvoelen zeker ? Na de 4-3 bleef Knack steken en liep Menen uit : 8-3. Knack werd geregeld bestraft voor netfouten en was dit niet het geval, dan stond vaak een

muur klaar. Dit alles had voor gevolg dat over 12-7, 14-7 ons team plots met acht punten in het krijt stond: 17-9. Bij Menen zongen ze uit volle borst (en terecht) ’t is stil aan de overkant! Maar hun team kreeg een serieuze dip en geen deftige bal meer aan de andere zijde van het net. En dus was het bij 19-18 plots heel stil aan de eigen kant! Julien Winkemuller scoorde dan echter enkele van zijn allerlaatste punten voor Par-ky Menen en het was een outservice van Miquel Fornes die ons de regen weer instuurde.

 

Het werd dus een wedstrijd om uit te leren voor onze jonge mannen. Wie weet dat we hen nodig hebben in de komende strijd om de kampioenstitel.

 

Het is nu nog wachten op het gezond verstand zodat er witte rook komt voor de videochallenge en dan kan de eindstrijd losbartsen.

 

Slaat Noliko Maaseik, zoals verwacht, een eerste keer keihard toe of kan Knack Roeselare al direct voor een verrassing van formaat zorgen ?

 

De kaarten liggen alvast duidelijk op tafel of moeten we zeggen de knikkers liggen in het zand rond de knikkerput. Coach Banks is al eerste aan zet, benieuwd wat onze coach in petto heeft.

 

Succes en goede moed Knack!

 

Brilsmurf

 

Matchreport

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.