Home | Nieuws | West-Vlaamse derby zonder druk

West-Vlaamse derby zonder druk

14/04/2018

Er ging woensdagavond een héél diepe zucht, of was het een uitbarsting, van opluchting door Schiervelde toen Matthijs Verhanneman in de vierde set het 26-24 matchpunt scoorde tegen Lindemans Aalst. Winst met 3-1 en de daaraan verbonden drie punten verzekerden Knack Volley opnieuw van een plaats in de play-offs finale. En het bange vooruitzicht op een hete match in de gekende ‘Hel van Mjiende’ verdween helemaal toen duidelijk werd dat Par-ky Menen er niet in geslaagd was om punten te sprokkelen in zijn uitmatch bij Maaseik.

Wordt het dan een derby enkel om de eer? Bij Menen is de honger naar de derde plaats heel groot. Het zou ook een terechte beloning zijn voor het prachtige seizoen dat ze achter de rug hebben. Maar daarvoor moet Par-ky Menen eerst punten rapen tegen Knack Volley én er vanuit gaan dat Aalst thuis puntenloos blijft tegen leider Maaseik. Maar ook Knack Volley rekent op een volgende overwinning. Het team had het bij momenten moeilijk tijdens deze PO Final 4, vooral wegens externe factoren, en wil nog wat glans geven aan zijn tweede plaats. Terwijl ook coach Emile Rousseaux woensdagavond voor de camera’s van Sporza nog verklaarde dat hij wil proberen alle komende wedstrijden te winnen. De huidige landskampioen en bekerwinnaar trekt dus zaterdagavond niet naar zaal Vauban voor een simpele ‘walk in the park’.

 

eejo   

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.