Home | Nieuws | Wie kroonde zich vanavond tot landskampioen?

Wie kroonde zich vanavond tot landskampioen?

13/05/2020

Zonder de heersende COVID 19-pandemie werd vanavond, woensdag 13 mei, de vijfde wedstrijd in de finale van de play-offs gespeeld. Waar werd die finale gespeeld? In Aalst of Achel of Maaseik of Roeselare? Wie werden de twee ploegen die de Play Off Final mochten spelen? Wie kroonde zich uiteindelijk tot nieuwe landskampioen? Of eindigde de finale van de play-offs al op zaterdag 2 of 9 mei na respectievelijk drie of vier matchen? We zullen het nooit te weten komen maar wegen de kansen van de vier finalisten even af.

Na de Qualification Round plaatsten de volgende vier teams zich voor de Champions Final 4 in de EuroMillions Volley League: Lindemans Aalst, Knack Volley Roeselare, VC Greenyard Maaseik en eerder verrassend Tectum Achel die in een best of three BDO Haasrode Leuven versloeg.

 

Werd Tectum Achel landskampioen? Dit Limburgse team, pas het tweede seizoen in Liga A, beschikte met Tim Verschueren, Rob Bontje, Thomas Koelewijn  en Brian Schouren over heel wat ereklasse ervaring. En een uitwedstrijd in Sportcentrum De Koekoek stond onderaan het verlanglijstje van de meeste bezoekende ploegen. Tectum Achel verraste bekerwinnaar Knack Roeselare  in de  kwartfinale met een 3-1 thuiszege. In competitie vocht het samen met BDO Haasrode Leuven en Decospan Volley Team Menen voor die fel begeerde vierde plaats in de Champions Final 4. Maar landskampioen worden? Neen, dat zou wellicht wat te hoog gegrepen zijn.

 

Werd Lindemans Aalst landskampioen? Het team van coach Johan Devoghel was dit seizoen sterk op dreef. In competitie wonnen ze zowel thuis als uit van Achel en van grote concurrent Maaseik. Het sloot de reguliere competitie af op de eerste plaats en speelde de finale van de Beker van België. Enkel Knack Volley Roeselare bleek driemaal een maatje te groot voor de ‘ajuinen’. Tweemaal in competitie en toen het om de knikkers ging in de bekerfinale in het Antwerps Sportpaleis. Misschien was dit al een slecht voorteken voor de komende titelstrijd? Of zou Lindemans Aalst dit seizoen er dan toch eindelijk in slagen om als derde hond in het kegelspel nog eens kampioen te spelen? Hun vorige titels dateerden ondertussen al van 1987 en 1988 (Euphony Asse-Lennik) en 1992, 1993 en 1994 (als Maes Pils Zellik)

 

Werd VC Greenyard Maaseik landskampioen? Zouden de Limburgers erin slagen om drie seizoenen op rij landskampioen te worden? Het voorbije seizoen zat er geen vaste lijn in de resultaten van het team van Joel Banks. In competitie werd verloren van Lindemans Aalst (uit en thuis) en van Knack Volley Roeselare (uit). Een derde plaats in het klassement was het logische gevolg. In de halve finale van de Beker van België kwam het zowel thuis als uit niet verder dan een eerreddende set tegen Knack Volley Roeselare. Maar Maaseik blijft Maaseik. Je bent pas zeker van winst tegen hen na het laatste fluitsignaal. En dat mochten dit seizoen de Europese topploegen Zenit Kazan, Halkbank Ankara en Jastrzebski Wegiel in de Champions League competitie ondervinden. Voor het laatste stuk van de competitie toverden de Maaseikenaars opnieuw een ‘buitenlands’ konijn uit hun hoge hoed: een beproefd scenario dat al enkele seizoenen aardig lukte. Hun medical joker werd deze maal Renee Teppan (Estland) die werd weggehaald bij Stade Poitevin Poitiers. Maaseik maakte zich klaar voor een volgend huzarenstukje. Maar of dit opnieuw zou lukken blijft de vraag.

 

Werd Knack Volley Roeselare landskampioen? Laat ons zeggen dat de kaarten voor het team van coach Steven Vanmedegael gunstig lagen. Winnaar van de Supercup (tegen Maaseik) en van de Beker van België (tegen Aalst). Een misstap tegen BDO Haasrode Leuven buiten beschouwing gelaten een bijna perfect parcours in de reguliere competitie. En met de vingers in de neus zich geplaatst voor de Champions Final 4. Ook hun deelname in de Champions League competitie werd een succes: als enige niet Italiaans of Russisch of Pools team kon Knack Volley Roeselare zich plaatsen voor de  Quarter Finals. In de gala-match op Schiervelde slaagde de thuisploeg er zelfs in om de regerende wereldkampioen Cucine Lube Civitanova even te doen wankelen. Het werd de laatste match van Knack Volley Roeselare het afgelopen seizoen. Het team was nochtans klaar om voor de kers op de taart te zorgen. Jammer dat het deze stunt, de triple binnenhalen, niet werd gegund…

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.