Home | Nieuws | Wie wordt herfstkampioen?

Wie wordt herfstkampioen?

25/11/2017

Met de competitiewedstrijd VDK Gent-Knack Volley zitten we al op de laatste speeldag van de heenronde in de EuroMillions Volley League. Knack Volley neemt het zaterdagavond op tegen het team van coach Marco Klok dat nog steeds op zoek is naar zijn eerste overwinning en met slechts drie punten helemaal onderaan de rangschikking bengelt.

De Gentenaars, met ex-Knack Volley spelers Leonis Dedeyne en Lowie Stuer in de rangen, tonen iedere week veel goeie wil maar komen steeds dat tikkeltje tekort om hun eerste overwinning binnen te halen. De Gentse hindernis zou voor de mannen van coach Emile Rousseaux geen enkel probleem mogen zijn maar iedere wedstrijd moet eerst worden gespeeld. Knack Volley trainde de voorbije dagen, na de terugwedstrijd in de Beker van België tegen Rembert Torhout, heel zwaar in het vooruitzicht van de negen wedstrijden die eraan komen in de periode van zaterdag 25 november tot zaterdag 23 december. Twee wedstrijden per week met twee halve bekerfinales tegen Par-ky Menen en de twee uitwedstrijden in de Champions League als absolute toppers.

 

Maar hoe zit dat nu met die titel van Herfstkampioen? Welke matchen staan er dit weekend op de kalender? Knack Volley trekt naar VDK Gent, Noliko Maaseik neemt het thuis op tegen Amigos Van Pelt Zoersel, VBC Waremme ontvangt zondagavond Haasrode Leuven in hun nieuwe thuishaven le Pôle Ballon maar de meeste aandacht gaat ongetwijfeld naar Sporthal Vauban waar thuisploeg Par-ky Menen maar al te graag de scalp van Lindemans Aalst, de derde grote, wil bemachtigen. Winst of verlies en wellicht ook nog wat rekenwerk zal uiteindelijk over de titel van Herfstkampioen beslissen. Bij winst van Parky Menen (3-0, 3-1 of zelfs 3-2) gaat de eer steeds naar de grensjongens. Bij verlies met 2-3 wordt Knack Volley de grootste kanshebber om zich te kronen tot Herfstkampioen indien het zelf wint met 0-3 of zelfs 1-3 bij VDK Gent. Maar indien Lindemans Aalst een 0-3 overwinning behaalt in Menen dan komen zij aan de leiding, eventueel samen met Knack Volley indien er geen set verloren gaat in Gent (ook 0-3). Spanning ten top die wellicht zal duren tot zaterdagavond ergens rond 23u.

 

Nog een tip voor wie vooraf wil opwarmen als supporter. Deze namiddag speelt Knack-B in Schiervelde om 15u30 de 1/4 finale beker Nationaal/Divisie tegen Liga-B ploeg Black and White Company Lendelede. Bij Lendelede enkele bekende gezichten zoals: Joppe Paulides, Manu Callebert, Jeroen Balduyck, Bart Hungenaert, enz...

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.