Home | Nieuws | Winst en verlies in oefenmatchen

Winst en verlies in oefenmatchen

31/08/2017

Woensdagavond won Knack Volley met 1-3 (14-25, 27-29, 25-23, 21-25) zijn oefenmatch bij Marke-Webis (Liga B), de dag voordien werd met zware 0-3 cijfers verloren van een al gerodeerd Par-ky Menen (19-25, 24-26, 19-25). Winst in de bijkomende vierde set was dan slechts een magere pleister op de wonde (27-25).

Parky-Menen trad aan met zijn volledige ploeg waar iedereen speelklaar was. En liet een heel gedreven indruk na. Knack Volley verscheen op de nieuwe taraflex van Schiervelde zonder de geblesseerden Hendrik Tuerlinckx en Matthijs Verhanneman en zonder zijn internationals Angel Trinidad, Miquel Fornès, Ruben Van Hirtum en Arno Van de Velde, alle vier nog aan de slag op het EK in Polen. Wel met Pieter Coolman, Piotr Orczyk, Lou Kindt, Sander Depovere, Thomas Konings en Stijn Dejonckheere aangevuld met de jonge garde Jonas Vanthournoudt (middenman) en Benjamin Robbe (libero).

 

In de oefenmatch tegen Marke-Webis kon opnieuw beroep gedaan worden op Matthijs Verhanneman die, vooral in de set 1, een heel goede indruk naliet. Nieuw in het team op woensdag, naast alle spelers die er dinsdag reeds bij waren, was Antoine Cornil, een 18-jarige speler uit de Waalse Topvolleyschool, die volgend seizoen bij Knack Volley B komt spelen maar ook in de smaak van trainer-coach Emile Rousseaux blijkt te vallen. “In Wallonië komt er om de vijf à tien jaar een topspeler aan het venster piepen”, liet Emile zich de voorbije dagen ontvallen en deze Antoine zou wel eens dit toptalent kunnen zijn.

 

Zaterdag 2 september speelt Knack Volley op het tornooi van Par-ky Menen tegen de Franse clubs Cambrai en St. Quentin. En daarna is het uitkijken naar de nieuwe Poolse ploeg van Eemi Tervaportti, Szczecin, dat komt spelen op de Knack Volley Family Day op zaterdag 9 september.

 

eejo

 

(Foto Maxime Petit)

 

Matchreport Knack Volley - Menen

Matchreport Marke-Webis - Knack Volley

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.