Home | Nieuws | Winst en verlies lagen heel dicht bij elkaar voor Knack Volley

Winst en verlies lagen heel dicht bij elkaar voor Knack Volley

12/03/2017

Het werd zaterdagavond een ongelijke strijd voor Knack Volley aan de Kapellekensbaan in Aalst. De hele wedstrijd moest het met een ‘halve’ opposite, knieproblemen bij Hendrik Tuerlinckx terwijl Thomas Konings met een darminfectie in Roeselare was gebleven, optornen tegen ‘anderhalve’ opposite bij de thuisploeg.

Een tegenvallende Reinis Pekmans, vier punten uit zestien aanvallen, werd vanaf set 3 definitief gewisseld voor Roman Abinet die met 25 punten het leeuwenaandeel van de ploegscore voor zijn rekening nam. In het begin van set 4 moest Hendrik Tuerlinckx definitief afhaken en kwam Ruben Van Hirtum op een voor hem ongewone plaats de ploeg depaneren. Toch kon Knack Volley de ruime achterstand van 11-6 nog ombuigen in een 14-16 voorsprong om in een spannend seteinde de set en het daarbij horend puntengewin binnen te halen.

 

Meer geschuif in de opstelling in set 5 met nu Piotr Orczyk op de opposite en Ruben Van Hirtum naast Matthijs Verhanneman op de hoeken. Beide ploegen maakten er een spannende thriller van met wisselende kansen langs beide zijden. Na 9-7 zorgde Pieter Coolman (9-8 aanval en 9-9 blok op Abinet) voor de aansluiting en lag winst via Matthijs Verhanneman (10-11) en Piotr Orczyk (11-12) binnen bereik. Een opslagbal buiten (12-12), een tipbal (13-12) en een blok (14-12) van de Pool Staszewski beslisten er echter anders over. Piotr Orczyk milderde nog naar 14-13 maar opnieuw Staszewski (15-13) zorgde voor set-, wedstrijd- en puntengewin voor zijn team. Détails op het einde beslisten over winst en verlies in deze wedstrijd en het uitvallen van Hendrik Tuerlinckx kon Knack Volley onvoldoende opvangen in deze wedstrijd.

 

De avond begon nochtans hoopgevend voor de mannen van coach Emile Rousseaux. Knack Volley startte met kapitein Hendrik Tuerlinckx, Angel Trinidad, Pieter Coolman, Miquel Fornes, Matthijs Verhanneman, Piotr Orczyk en libero Stijn Dejonckheere in de basis. Daarnaast noteerden we de invalbeurten van Stijn D’Hulst, Arno Van de Velde en Ruben Van Hirtum. Coach Johan Devoghel startte met Reinis Pekmans, Michael Parkinson, Ivan Mihalj, Samuel Walker, Adrian Staszewski, libero Philipp Kroiss en enige Belg Frank Depestele op het terrein. Gelukkig kregen ook Lou Kindt, Roman Albinet en Wannes De Beul wat later speelkansen.

 

Lindemans Aalst nam langs middenman Parkinson (2-1 en 4-2) de beste start. Met Angel Trinidad aan de opslaglijn kwam Knack Volley van 7-4 terug naar 7-7 (kill-block Pieter Coolman op Mihalj). Beide ploegen bleven om beurt scoren maar met vervolgens Hendrik Tuerlinckx aan de service, ace op 12-15, liep de huidige landskampioen van 12-11 uit naar 12-18. Vervolgens timmerde Piotr Orczyk  erop los (14-20 op pas van Tuerlinckx en 15-22) en zorgden Verhanneman-Fornes voor een sluitend blok op een pipe-aanval van Walker (18-25). Geen vuiltje aan de lucht hoewel het toen reeds opviel dat kapitein Hendrik Tuerlinckx niet voluit kon gaan en veelvuldig naar zijn knie greep.

 

Ook set 2 startte met een sterker Lindemans Aalst (opslagreeks Staszewski tot 4-0) afsluitend met een blok van Mihalj op Verhanneman (6-2). Maar Hendrik Tuerlinckx schudde vervolgens een indrukwekkende vier-op-een-rij uit zijn rechterschouder (6-3, 6-4, 6-5, 6-6). Vervolgens ging het van 8-7 over 14-12 (ongelukkige pas van Coolman voor een dankbaar afwerkende Depestele) naar 15-16 (een bom van Matthijs Verhanneman) en 15-17 (tipbal Miquel Fornes). Vanaf dan liet Knack Volley zich op teveel slordigheden betrappen en sloot Lindemans Aalst met 25-19 set 2 af.  

 

Knack Volley nam langs Matthijs Verhanneman (1-2 en 2-3) de beste start in set 3. Maar vanaf toen werd het duidelijk dan Knack Volley zonder aanspeelbare opposite op het terrein stond waardoor alle druk op de hoekspelers terecht kwam. Ook omdat Lindemans Aalst met listige opslagballen de receptie bij Knack Volley onder druk zette en middenmannen Coolman en Fornes minder in het verhaal voorkwamen. Lindemans Aalst bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit: van 8-6 over 16-13 (zelfs 18-13) naar 23-18. Ondertussen was tweede opposite Roman Abinet aan zijn ‘soirée de gloire’ begonnen met aan vallende 7 op 9 in deze set. Abinet kreeg dan ook de eer om set 4 met 25-21 af te sluiten. En hoe set  4 en 5 verliepen beschreven we reeds hierboven.

 

Knack Volley is de play-offs moeizaam gestart met setverlies tegen VH Leuven en puntenverlies bij Lindemans Aalst. We schreven het zaterdag reeds in onze voorbeschouwing. Dit worden bikkelharde play-offs met minstens vijf ploegen die steeds van elkaar kunnen winnen. We zijn twee speeldagen ver en tellen reeds drie vijf-setters met Roeselare, Aalst, Antwerpen en Menen in de hoofdrollen. Ook in zaal Vauban kreeg men zaterdagavond een onvervalste thriller voorgeschoteld toen Prefaxis Menen een 0-2 achterstand nog kon omkeren in 3-2 winst want dan op zijn beurt leidde tot een tumultueus einde van de avond. Enkel Maaseik, met twee 3-0 zeges, lijkt tot nu toe zijn favorietenrol waar te kunnen maken. Of komt daar zaterdagavond op bezoek in Schiervelde ook verandering in?

 

eejo

 

Match Report Lindemans Aalst - Knack Volley Roeselare

 

Foto's van Pol D'Hulst

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.