Home | Nieuws | Winst in spektakelmatch op Schiervelde

Winst in spektakelmatch op Schiervelde

28/01/2018

Voor de tweede keer deze maand was een aardig volgelopen Schiervelde getuige van een waar volleybalfeest. Niet alleen de twee hoofdacteurs (Knack en Par-ky) zorgden voor spektakel maar ook de intermezzi waren van hoog niveau met mooie en ook hartverwarmende optredens door de verschillende dansgroepen van de Hypnosis Dance Academy.

Op sportief vlak werd naar dit duel voor de tweede plaats uitgekeken en zeker de thuisploeg was er niet gerust in. Par-ky Menen draait immers een prima seizoen, speelt Europees nog mee en kan rekenen op een nieuw goudhaantje met de naam Julien Winkelmuller. Maar de keerzijde van dergelijke goudhaantjes is dat ze snel in the picture lopen en even snel weggekaapt worden. L’histoire se répète en dus trekken ze nu reeds in Frankrijk fameus aan de mouw van de Menense sterkhouder.

 

Voor de wedstrijd wisselden we nog even van gedachten over de bezoekers en vroegen ons af of ze kans maakten om de titel te pakken ? In elk geval toonden ze luttele minuten later, na een desastreuze start, waarom ze, meer dan Lindemans Aalst, momenteel kandidaat nummer één zijn om de decennialange hegemonie van Knack Roeselare en Noliko Maaseik te doorbreken.

 

Bij Knack Volley noteerden we met plezier the return of Ruben Van Hirtum in de basis. Bij Menen was dit het geval voor Janusz Gorski, die echter al snel in set één in de huppelhoek verdween en werd vervangen door Gilles Vandecaveye, iets wat de Knack-receptie maar al te goed geweten heeft!

 

Knack Volley was direct bij de les met scores van Pieter Coolman en Matthijs Verhanneman die duidelijk niet van plan waren hun ex-ploeg presentjes te gunnen. Julien Winkelmuller kwam voor het eerst aan het kanon met de 4-3. Dit bood Gorski de kans om met zijn gevreesde service uit te halen maar Ruben Van Hirtum stond pal met een perfecte stop en Hendrik ‘Herman’ Tuerlinckx haalde ook zijn hamer boven. Een blok op de bezoekende kapitein voor 6-3 en onze kapitein zorgde dan weer voor de 8-4. Beetje bij beetje werd de kloof tot pijnlijke cijfers uitgediept : 11-5, 16-8. Bij wijlen was het een “demonstructie” om uiteindelijk een setstand van 25-13 te bereiken.

 

Was set nummer één een demonstructie vanwege Knack, welk woord moeten we dan uit Van Dale opsnorren om set twee te beschrijven ? Roeselare ging zwaar met de billen bloot ? Het deed pijn aan de ogen en het hart ? Wellicht zijn dit understatements om de onmacht van de thuisploeg te beschrijven. Tot 3-3 leek er geen vuiltje aan de lucht maar dan kwam ‘terreur-Gilles’ aan de serveerlijn en Menen liep uit naar 3-6. Tot 6-8 zorgde onze Herman er nog voor dat Knack niet te ver in het krijt stond (6-8). Maar dan hing het licht zwaar uit en liep het thuisschip zware averij op bij een tussenstand van 6-14. Af en toe kon Knack een puntje sprokkelen maar met Winkelmuller aan service liep de landskampioen volledig te pletter : 8-22 om te stranden op een pijnlijke 11-25. We keken er naar als iemand die de waarde van PI moest geven tot twaalf cijfers na de komma.

 

Gelukkig streek een mooi optreden van Hypnosis zalf op de wonde en we vroegen ons af indien Knack zich hierdoor positief zou laten inspireren. In elk geval leek de Knack-trein weer beter op de rails met zelfs een lichte dominantie bij 5-2. De voorsprong werd echter met de vingers in de neus weggeserveerd door andermaal Gilles Vandecaveye die driemaal op rij de thuisreceptie te grazen nam : 5-6. En met recht en reden gaf de Menense Groscaisse Billen er nog een lap op. Toch zorgden Ruben Van Hirtum en Pieter Coolman er voor dat het toch Knack was dat de leiding had bij 8-7. Bij Knack kwam iedereen aan bod terwijl bij Menen spelverdeler Folguera vooral, wel met succes, de kaart Winkelmuller trok. Maar ook vanaf de achterlijn bracht Xavi Folguera Knack in de problemen : 15-16. Met een blok op Straffen Hendrik kreeg Menen een kleine break : 15-17. Die werd echter door een outbal van Anshel Ver Eecke teniet gedaan. Met een clevere bal via het blok scoorde Gilles Vandecaveye het laatste bezoekende punt in deze set, maar toen wisten we dit nog niet : 19-20. Matthijs Verhanneman, weer sterk bezig, stelde gelijk : 20-20. Winkelmuller kon de antenne niet vermijden en zo kwam Knack weer op voorsprong : 21-20 met een logische time-out van coach Ratko Peric tot gevolg. Twee bloks van respectievelijk Ruben Van Hirtum en Arno Van de Velde bezegelden het lot : 22 en 23-20. Om de 25-20 te bereiken zagen we nog een no-pass en een score van een sterker wordende Van Hirtum.

Ja man, was me dat even door het oog van de naald gekropen ! En toen werd het in set vier nog spannender !

 

De jongste cheerleaders, met een leeftijd tussen 8 en 11 jaar (zo leerden we van speaker Bart), gaven een felgesmaakt optreden en kregen een dankbaar en overdonderend applaus van alle aanwezigen op Schiervelde. Dat Menen de handdoek niet in de ring zou werpen was vanzelfsprekend en dus boden ze felle weerstand bij een 4-2. Bij 5-4 kwam, wie anders, weer ‘terreur-Gilles’ aan service om in een wip de stand om te toveren tot 5-8. Angel Trinidad scoorde dan enigzins verrassend twee punten op rij zodat Knack weer ‘onder de mensen’ stond : 7-8. Dit was echter van korte duur want luttele punten verder, met een blok van Fasteland, was het verschil weer drie punten (7-10). Knack deed een nijdige inhaalbeweging naar 12-11. Deze opmars werd onderbroken na een bezoekende time-out. Om beurt namen de ploegen de leiding : 12-13, 16-15. Maar toen weer Fasteland een muur plaatste op Ruben Van Hirtum stond er alarmfase oranje bij Knack : 17-19. Die bracht helaas weinig soelaas want Hendrik raakte de antenne : 19-22 en Winkelmuller spotte met het blok voor 20-23. Toch werd het nog razend spannend !! Matthijs Verhanneman milderde tot 21-23 en een muurtje op de bezoekende hoofdaanvaller deed het verschil nog wat krimpen : 22-23. “Pas avec moi, copain” dacht Julien bij 22-24. “Gij nie, hé” zei Hendrik voor 23-24. Een cruciaal blok van Knack herstelde de scheve situatie definitief : 24-24. Dit werd gevolgd door een goeie service (na 13 missers over de volledige wedstrijd tegen slechts 4 bij Menen) en een rebound van Arno Van de Velde : 25-24. Vandecaveye neutraliseerde de matchbal en mocht dan zelf aan service komen. Vanzelfsprekend hielden we toen ons hart vast maar Matthijs Verhanneman stond pal : 26-25 en zo kreeg Ruben Van Hirtum de kans om de buit binnen te halen met 27-25. Een diepe zucht van opluchting was te horen op Schiervelde maar ook die van ontgoocheling bij de talrijk opgekomen Menensupporters. Die zullen wellicht gedacht hebben dat je met propaganda voor het West-Vlaamse volleybal geen boterhammen koopt. En dat klopt maar in een week waar in Brugge een gemediatiseerd proces loopt, ze in Davos op hoog niveau gesprekken voeren maar vooral de werknemers van Carrefour een dreun van jewelste kregen was dit spektakel toch wel een meer dan aangenaam moment. Nog niet zolang geleden omschreven we een nederlaag als een overwinning en laat ons eerlijk zijn…de eindstand kon net zo goed 1-3 geweest zijn. Daarom een dank-je-wel aan de beide teams, alle aanwezigen in Schiervelde en de fair-play van de Menense bezoekers die volop de Mexican wave mee deden, wetende dat we die enkel op gang trekken wanneer we op voorsprong staan.

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Menen 27-01-2018

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Guy Van Gilsen

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.