Home | Nieuws | Winst of verlies in de Supercup?

Winst of verlies in de Supercup?

10/11/2018

Knack Volley en de Supercup, het blijkt geen ideaal huwelijk te zijn. Toch niet als we even het palmares van het team uit Roeselare erbij halen. Knack Volley won zijn eerste Supercup in het jaar 2000, onder coach Dominique Baeyens. En herhaalde dit nog vier maal (2004, 2005, 2007, 2010) onder dezelfde coach. Vijf Supercups in een periode van vijftien jaar, dat is één op drie.

Gelijkaardige cijfers vinden we onder succescoach Emile Rousseaux. Winst in de Supercup in het seizoen 2013 en 2014. Tweemaal in een periode van zes jaar, dat is ook één op drie. Wel een kanttekening hierbij want vorig jaar weigerden Roeselare en Maaseik aan te treden in de Supercup, een beslissing die kaderde in een ruimer conflict tussen de Liga en de Volleybalbond.

 

Zondag spelen de twee protagonisten uit het Belgische volleybal, landskampioen (en toen nog Noliko) Greenyard Maaseik en bekerwinnaar Knack Roeselare, voor de eerste maal dit seizoen tegen elkaar. Met als inzet de eerste ‘prijs’ van het seizoen. Tenminste als je de eer om te winnen kan omschrijven als een ‘prijs’. Het team dat straks zal winnen zal juichen met deze eerste ‘prijs’. Bij verlies zullen de excuses vlug gevonden worden en het belang van deze wedstrijd op de vijfde speeldag van de competitie worden geminimaliseerd. Greenyard Maaseik moet het hele land doorkruisen richting Kortrijk, in het zuiden van West-Vlaanderen. En Roeselare? Wel, zij zullen diezelfde verplaatsing, heen en terug dan wel, zo’n twaalf uur vroeger hebben gemaakt na tussendoor nog het plaatselijke Achel in de ogen te hebben gekeken. Voor beide teams geen ideaal scenario dus.

 

Maar wat we wel weten is dat zondag om 17u het rode én het blauwe team opnieuw alles zullen geven om met de overwinning naar huis te gaan. Want verliezen van elkaar, dat doet geen enkel van de twee teams graag.

 

zondag 11 november

14u  Asterix AVO Beveren – VC Oudegem  (opwarming om 13u)

17u  VC Greenyard Maaseik – Knack Roeselare  (opwarming om 16u)

 

Sportcentrum Lange Munte

Bad Godesberglaan 22

8500  Kortrijk

 

eejo

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.