Home | Nieuws | Winst op een drafje

Winst op een drafje

27/01/2019

De wedstrijd Knack Volley tegen Tectum Achel kwam op het einde van een hectische week toch wel als een verademing. En deze hectiek situeerde zich op velerlei niveaus. Op Belgisch niveau denken we aan het overlijden van een toch wel heel erudiet persoon, professor Etienne Vermeersch, maar evenzeer aan de sneeuwchaos en de grote opkomst op de klimaatbetoging van de spijbelende scholieren en studenten.

Op sportief vlak voor Knack Volley vanzelfsprekend de veelbesproken wedstrijd en scheidsrechter op woensdagavond. Maar uit de vele wereldgebeurtenissen is er natuurlijk het schrijnende verhaal van de peuter Julen in Spanje. In een eerste, impulsieve reactie denk je dan : we vliegen naar de maan en landen op Mars, we hebben binnenkort 5G-internet, maar doen er bijna twee weken over om een put te graven van vijfenzeventig meter diep. Wellicht is deze redenering te kort door de bocht en is iets wat poepsimpel lijkt in realiteit toch niet zo evident.

 

Diezelfde evidentie schreef voor dat Knack Volley zijn tegenstander Tectum Achel zeker de baas moest kunnen. En dit bleek na afloop van een wedstrijd, die van start ging om 20.30u en beëindigd werd om 21.40u stipt, realiteit. Videoscheidsrechter Arturo di Giacomo, operator Wout Peirens en assistent-operator Guy Van Gilsen hadden weinig werk, maar het weinige klaarden ze feilloos en zonder discussie. Eerste scheidsrechter  Marie-Catherine Boulanger  hield de touwtjes met de glimlach strak in de handen en Wim Cambré liet zich evenmin op foutjes betrappen in zijn taak. Hopelijk mogen we in de bekerfinale eenzelfde kwaliteit aangeboden krijgen van de mannen en vrouwen in het rood.

 

Bij Knack Roeselare kreeg Sam Holt gedurende de volledige wedstrijd het vertrouwen en kwam Rune Fasteland na enkele punten in set drie Arno Van de Velde aflossen. Aan de overzijde zagen we in set twee de inmiddels 44-jarige Allan van de Loo aan het werk en wellicht dus de speler met het meest aantal volleybaljaren op zijn teller.

 

Op het einde van set één waren er drie topscoorders met elk vier punten : Hendrik Tuerlinckx, Matthijs Verhanneman en Sam Holt. Tectum Achel moest al snel de rol lossen (7-2) niettegestaande hun setter Bart Janssen de 2-2 met een ace liet noteren. Pieter Coolman blonk dan weer uit met het betere blokkeerwerk. Het mooiste punt van deze eerste set liet het duo Holt-Tuerlinckx optekenen : een schijnpipe werd finaal een vliegende pass voor onze hoofdaanvaller die genadeloos de 17-7 op de vloer van Schiervelde bombardeerde. Sam Holt bleef aan 100% afwerken met de 22-8 als resultaat. Ondanks een moeilijke service presenteerde Matthijs Verhanneman toch een 200% perfecte en zelfs snelle stop aan Brett Walsh waardoor Arno Van de Velde Knack op setpunt bracht (24-10). Straffen Hendrik warmde dan zijn serveerarm eventjes op om een eerste van in totaal vijf aces te lukken zodat er een zware 25-10 op het scorebord verscheen.

 

Set twee verliep aanvankelijk minder voorspoedig voor de thuisploeg zodat, na een 2-0, bij 2-5 Steven Vanmedegael zijn discipelen ter orde moest roepen. De afstraffing van de tegenstander begon met een netservice van Rob Bontje (4-6) en vervolgens een blok op de beste bezoeker,Joeri Polman. Wie de gelijkmaker lukte noteerden we niet maar daarentegen wel de vier op een rij voor Hendrik Tuerlinckx aan de opslaglijn. Vier aces na elkaar waarbij de eerste de bescherming van een challengecamera aan flarden schoot. De reeks van acht punten op een rij werd afgesloten met een blok op hoofdaanvaller Brecht Campforts (11-6). Dat onze setter meer dan zijn hoofdactiviteit onder de knie heeft bewees hij met twee aces ( 18-9 en 20-9) en met het bouwen van een éénmansmuur (14-9). Graag stippen we toch even de verdienste van de bezoekende libero Koen Brouns aan die, op zijn Stijn Dejonckheeres, over de boarding tuimelde om met succes een onmogelijke bal te halen. Speaker Bart Bataille vond een dankbaar gehoor bij alle aanwezigen om deze actie met een oorverdovend applaus te belonen. Helaas voor Achel was Matthijs Verhanneman in deze spelfase ongenadig om met een nieuwe pipe de 21-10 te scoren. Een misverstand bij Achel bood dan weer aan de ingevallen Sander Depovere de mogelijkheid om met een eenvoudige toetsbal ook set twee binnen te halen (25-12).

 

Tectum Achel kon in de laatste set het best weerwerk bieden en meerdere keren zowel de kloof dichten als zelf op voorsprong komen : 0-1, 9-6, 9-8, 11-8, 12-12, 12-13, 14-13, 15-16. Met een blok en een tweedehandse bal gaf Brett Walsh het startschot voor het eindoffensief waarbij Knack Volley doorraasde naar een geruststellende 22-17. Sam Holt zorgde voor de twee laatste punten : 24- en 25-19.

 

Ooit stuurden we de buren uit Menen na 70 minuten naar huis met een 3-0. Dit ‘record’ werd dus geëvenaard tegen de promovendus Tectum Achel.

Er wacht de ploeg nu een lange en moeilijke verplaatsing (en dan hebben we het niet over de wedstrijd zelf) naar Zenit Kazan. La ‘question jambon’ (de hamvraag) : na hoeveel uren bereiken onze jongens hun hotel ? De weddingschappen zijn open.

 

En stilaan begint ook de bekerfinale in het vizier te komen waarbij de ploeg toch wel rekent op minstens een even grote Blue Wall als verleden jaar ! Maar blijkbaar is hiervoor nog wel een stevige weg af te leggen en lijken die van Aalst, momenteel op de tweede plaats, beroep te kunnen doen op een groter supporterslegioen dan Knack Volley. Is er verzadiging bij onze supporters ? Gaat Aalst dan als favoriet de finale in ? Dit kunnen we toch niet laten gebeuren en hierbij dan ook een stevige oproep om het werk van spelers en staff naar waarde te belonen en dus present te tekenen op zondag 10 februari.

 

Brilsmurf

 

Statistieken: Knack Volley Roeselare - Tectum Achel

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Jo Naert

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.