Home | Nieuws | Winst voor Knack Volley én de Red Dragons

Winst voor Knack Volley én de Red Dragons

13/09/2018

Terwijl op Schiervelde Knack Volley voor de eerste maal zijn drie nieuwe buitenlanders (Brett Walsh, Sam Holt en Rune Fasteland) in een oefenmatch kon voorstellen, speelden de Red Dragons zo’n 1 325 km verderop in Firenze hun eerste wedstrijd op het WK 2018. Beide wedstrijden werden met 3-1 gewonnen, in beide wedstrijden werd de derde set na wat slordigheden verloren.

Verder gaat de vergelijking niet op. Knack Volley startte zijn oefenmatch tegen het Marke-Webis (Liga B) van coach Kris Tanghe met de Canadees Brett Walsh aan de pas, de Noor Rune Fasteland en Arno Van de Velde op de middenpositie, de Amerikaan Sam Holt en rookie Mathijs Desmet op de receptie-hoek, Lou Kindt op de opposite en Stijn Dejonckheere op de liberopositie. Met in set twee de wissels Benjamin Robbe voor Stijn Dejonckheere en de switch Lou Kindt-Mathijs Desmet binnen het team liep Knack Volley vlot uit tot 2-0 (25-18 en 25-16). Sets drie en vier werden 23-25 en 25-15, twee sets waarin coach Steven Vanmedegael de volleybalwereld op Schiervelde even op zijn kop zette door zijn gestarte setter en zijn grootste middenman, niet zonder succes trouwens, te laten proeven van andere posities op het volleybalveld. Dit allemaal terwijl spelverdeler Sander Depovere zijn vertrouwde plaats aan de pas overnam.

 

En terwijl Sander Depovere met een tweedehandsbal de matchbal voor Knack Volley scoorde, verzilverde ongeveer op hetzelfde ogenblik Hendrik Tuerlinckx de tweede matchbal voor de Red Dragons. Mooie verhalen hebben steeds een mooi einde.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.