Home | Nieuws | Wordt VH Leuven een hapklare brok?

Wordt VH Leuven een hapklare brok?

30/09/2017

Voor zijn eerste uitmatch trekt landskampioen Knack Volley naar Haasrode Leuven. Roeselare is voor velen de favoriet om de overwinning te pakken maar is VH Leuven wel zo’n hapklare brok als men in de media laat uitschijnen. Toch niet als men hun uitwedstrijd voor vorige week bij Noliko Maaseik bekijkt.

Het werd wel 3-0 voor de Maaslanders maar de setstanden, vooral in de tweede set, liegen er niet om: 25-20, 32-30 en 25-18. Bij VH Leuven hoopt men dan ook stiekem op een stunt in hun eigen sporthal. Vooral nu ze weten dat Knack Volley naast Hendrik Tuerlinckx ook tweede opposite Thomas Konings moet missen na zijn zware enkelblessure van vorige week. En een ploeg zonder specifieke hoofdaanvaller is toch heel kwetsbaar. Hoe coaches Emile Rousseaux en Steven Vanmedegael dit zullen oplossen daar hebben we momenteel het raden naar. Wordt de jonge nieuwkomer Lou Kindt opnieuw op de opposite geposteerd? Schuift receptie-hoek Piotr Orczyk naar de oppositeplaats? Kiest Emile Rousseaux voor een wit konijn met Antoine Cornil, de nieuwe Waalse aanwinst die enkele malen in de oefenwedstrijden inkwam op die positie? Of kiest hij voor de ultieme stunt met Arno Van de Velde, heel sterk op dreef sinds eind vorig seizoen en ook uitblinker bij de nationale ploeg?

 

“Van onderschatting is er geen enkele sprake,” liet Stijn Dejonckheere optekenen in de regionale bladzijden van een krant. “Jullie mogen beweren dat onze seizoensstart met VBC Waremme, VH Leuven en Axis Guibertin gemakkelijk oogt, maar wij zullen dit zeker niet zeggen. Net zoals de voorbije jaren bereiden trainer-coach Emile Rousseaux en zijn assistent Steven Vandemegael elke wedstrijd even minitieus voor. Noliko Maaseik had vorige week de grootste moeite om Haasrode Leuven in de tweede set met 32-30 af te houden. Dat feit alleen al moet ons alert houden. Het doel is uiteraard om in Leuven drie punten te pakken. We hebben er alleen maar iets te verliezen. Zij kunnen vrijuit spelen en voluit risico's nemen. Dat is altijd gevaarlijk. Een negen op negen, met een zege bij Haasrode-Leuven en thuis tegen Axis Guibertin, moet ons vertrouwen geven voor de eerste topper van het seizoen thuis tegen Lindemans Aalst op zaterdag 14 oktober.”

 

VH Leuven speelt zijn thuismatchen in Sporthal Haasrode, Milsestraat 43 (wel de parking oprijden langs de Verbindingsstraat) in Haasrode. Wie de wedstrijd van thuis uit wil volgen verwijzen we naar Belgian Volley TV waar je alle wedstrijden van de Euromillions League  live & On demand kunt opvragen. Een eenmalige registratie is wel verplicht.

 

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.