Home | Nieuws | Young Red Dragons sterk Roeselaars getint

Young Red Dragons sterk Roeselaars getint

04/01/2020

Knack Volley Roeselare en de Red Dragons, het is al decennia lang een geslaagd huwelijk. En kijk, bij de Young Red Dragons die deze week aan het werk zijn in Spanje tellen we met Basil Dermaux, Yaro Verhoye en Jasper Verhamme (vlnr) maar liefst drie jonge Knack Volley spelers in de selectie van twaalf!

Alle drie spelen ze bij Knack-C in 1ste provinciale met wie ze momenteel aan de leiding staan met slechts één verlieswedstrijd.

 

Net zoals hun oudere broers vertoeven de Young Red Dragons (U18) momenteel in het buitenland, in het Spaanse Palentia in de regio Castillië en Léon, om er te spelen voor een plaats op het Europees Kampioenschap in Italië en Griekenland deze zomer. Met als gemeenschappelijk punt: alleen de winnaar van het toernooi in Spanje is rechtstreeks geplaatst voor het EK deze zomer. Halen ze begin januari de eerste plaats in hun reeks met Spanje, Portugal, Frankrijk, Nederland en Duitsland niet, dan volgt er nog een herkansing midden april. Hoe kijkt coach Mieke Moyaert aan tegen hun kwalificatiekansen? En wat zijn de sterke punten van haar ploeg?

 

“We spelen vijf matchen op vijf dagen en dat met een selectie van amper twaalf spelers. Dat is nu éénmaal de toernooiformule en omdat Italië en Zwitserland ontbreken, wordt dit een zeslandentoernooi, waarbij iedereen tegen iedereen speelt. Maar dat is dan ook voor iedereen hetzelfde,” beseft Mieke Moyaert, de vrouwelijke coach van deze jongensgroep.

 

“Ik heb er echter vertrouwen is, want begin deze week trainden we nog tegen Nederland en we bogen een 0-2 achterstand nog om in een 3-2 zege. We begonnen aarzelend, maar eens we ons spel konden opdringen, verliep het vlot. En deze terugkeer bewijst ook de veerkracht van deze groep. We hebben trouwens ook een Olympische stage in Mulhouse achter de rug, waar we goed konden werken aan de automatismen.”

 

Over sommige tegenstanders beschikt Mieke over voldoende informatie, over bijvoorbeeld Spanje is het nog even afwachten wat zij voor eigen publiek in petto hebben. “We beginnen tegen Portugal. Een typisch Portugese ploeg met niet zo heel veel gestalte, maar een groep die sterker is dan haar vorige lichtingen. We zullen er direct moeten staan, willen we niet verrast worden. Na Spanje volgt Frankrijk, volgens mij de favoriet in onze groep, maar we mogen nu ook weer niet over-focussen op één bepaald land. Tegen Duitsland speelden we vorig jaar en die mogen we evenmin onderschatten, maar op de laatste dag van het toernooi zullen wellicht ook fysieke aspecten meespelen.”

 

“Ik weet niet of het zal volstaan om als eerste uit dit toernooi te komen, maar ik vind dat we een heel complete ploeg hebben zonder specifieke uitschieters, zoals dat bij andere landen wel eens voor komt. De spelers hebben allemaal een flinke evolutie meegemaakt in de voorbije maanden en ik denk dat we over een sterk midden beschikken met een pipe-aanval als één van de gevaarlijke punten. We beschikken doorgaans over een goede opslag, we hebben een stabiele receptie en ik geloof rotsvast in onze eigen capaciteiten. We zien wel hoe ver we daar mee geraken.”

 

Programma: 04/01: 19u30 België – Portugal; 05/01: 17u30 Spanje; 06/01: 15u30 Frankrijk; 07/01: 19u30 Nederland; 08/01: 19u30 Duitsland.

Spelerskern (nog twee spelers vallen af): Lennert Beelaert, Sietse De Bruyn, Senne Gifford, Sibren Peters, Ferre Reggers, Wietse Van Aken, Robbe Van Loon, Tijl Van Looveren, Basil Dermaux, Jasper Verhamme, Yaro Verhoye, Kobe Verwimp, Alexander Wolak, Bert Lernout.

 

http://volleymagazine.be/2019/12/30/young-red-dragons-en-young-yellow-tigers-gaan-voor-ek-finales/?fbclid=IwAR1hZWtQpMpo0rhCEfkd2DbhY-up5tHjsQD6GBjEb-0uE2LYoTco51De5Ac

 

bron: Volleymagazine.be

 

G2 en eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.