Home | Nieuws | Zaterdag Clasico in de Tomabelhal

Zaterdag Clasico in de Tomabelhal

28/10/2020

Het was lange tijd bang afwachten maar sinds gisterenavond is er zekerheid: de competitiewedstrijd tussen Knack Volley en Greenyard Maaseik gaat zaterdagavond gewoon door.

De Vlaamse regering gaf groen licht voor competities met professionele sporters en bij Knack Roeselare is men tot in de puntjes voorbereid opdat deze wedstrijd in een volledig corona-vrije setting kan doorgaan. Wel ZONDER PUBLIEK, dat willen we hier nogmaals sterk benadrukken. We verwachten dan ook veel begrip en een groot verantwoordelijkheidsgevoel bij iedereen die Knack Volley een warm hart toedraagt om deze belangrijke regel niet te overtreden.

 

Het was lang wachten op de eerste clasico van dit seizoen. De wedstrijd stond eerst gepland op zaterdag 17 oktober. Maar toen konden de teams in de EuroMillions Volley League nog niet voldoen aan de eis om hun spelers en staf op de dinsdag en de vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd te onderwerpen aan een corona-test. Twee weken later is dit nu allemaal in orde.

 

Knack Volley ontvangt zaterdag een bijna volledig nieuw Greenyard Maaseik. Waar Knack Volley met Stijn D’Hulst, Michiel Ahyi en George Huhmann slechts drie nieuwe spelers moet inpassen is het compleet andersom bij Greenyard Maaseik. Daar bleven met Lou Kindt, Jelte Maan, Just Dronkers en Elias Thys slechts vier spelers over van de kern van vorig seizoen. Bij de acht nieuwkomers tellen we twee bekende gezichten die terugkeerden naar de oude stal: middenman Pieter Verhees en opposite Jolan Cox. Maar ook twee verrassend nieuwe gezichten uit de sterke Iranese competitie: spelverdeler Javad Karimisouchelmaei en diagonaalspeler Amirhossein Esfandiar. Andere nieuwkomers zijn tweede spelverdeler Liam Mc Cluskey (BEL), middenman Mitchell Stahl (USA) en diagonaalspelers Jan Martinez Franchi (ITA) en Oskar Espeland (NOR).

 

Omwille van de veiligheidsmaatregelen rond het corona-virus speelden beide teams hun laatste competitiewedstrijd in het weekend van 10-11 oktober. Knack Volley versloeg in de Tomabelhal Haasrode Leuven met 3-0 (25-15, 25-16, 25-19) terwijl Greenyard Maaseik, eveneens met 3-0 (28-26, 25-22, 25-21), de baas bleef over Lindemans Aalst. Coaches Steven Vanmedegael en Joel Banks kregen dus drie weken de tijd om hun teams voor te bereiden op de clash van zaterdagavond. Dat kan tellen!

 

Knack Volley kreeg ondertussen de bevestiging van de aanwezigheid van Marc Willems (Sporza TV) en Eddy Botteldoorne (Sporza Radio). De wedstrijd kan gevolgd worden via de livestream op volgende link: http://bit.ly/LiveStreamEMVL.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.