Home | Nieuws | Zegezeker Ankara wacht Knack Volley op

Zegezeker Ankara wacht Knack Volley op

20/11/2018

Bij Halkbank Ankara twijfelen ze niet. Ze willen dit jaar, in de hervormde CL-competitie, de kwartfinale halen. De meest zekere weg daar naar toe is via groepswinst. Met een team als Kazan in de poule toch een boude uitspraak.

Het Turkse team is dan ook deze namiddag (15u Belgische tijd) met niets minder tevreden dan met de drie punten. Gerechtvaardigd zelfvertrouwen? De Turkse kampioen heeft zeer zeker een beter team dan de vorige jaren. Een mengeling van ervaren buitenlanders (de Franse spiker Quesque, zijn  Sloveense  collega Sket, de Italiaanse setter Baranowicz, de Servische opposite Luburic), Turkse toppers (Subasi, Bayram, Yilmaz, Cam) en een bank vol jong Turks geweld.

 

Toch is Knack Volley niet kansloos. Coach Vanmedegael: “Ze hebben twee hele sterke punten. Hun opslagdruk en hun aanvalsgeweld. Willen we ons eigen spel aan hen opdringen dan moeten we deze twee punten onder controle krijgen. Op papier simpel, maar je moet het natuurlijk nog altijd kunnen uitvoeren”. En laat dit nu net al jaren de sterkte zijn van dit Roeselaarse team: geduldig blijven opbouwen, het tactisch plan indachtig. Naast het snelle en gevarieerde spel is dat toch wel één van Knack Volley’s grootste kwaliteiten: je bent er pas mee klaar als je het machtpunt hebt gescoord.

 

Aan Roeselaarse motivatie zal het alvast niet ontbreken. De Turkse zelfzekerheid is als smeerolie voor de Knack Volley motor. Bovendien wil het team coach Vanmedegael bij zijn CL-debuut als hoofdcoach, de overwinning schenken. Of zoals captain Tuerlinckx fijntjes opmerkte: “Turkse ploegen liggen ons”.

 

GDI

 

De wedstrijd is live te volgen vanaf 15 uur (Belgische tijd) via eurovolley.tv

Na registratie kan er een maand gratis gekeken worden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.