Home | Nieuws | Zenit Kazan opnieuw Champions League-winnaar

Zenit Kazan opnieuw Champions League-winnaar

14/05/2018

Zoals verwacht veroverde Zenit Kazan, in eigen huis, voor het vierde jaar op rij de Champions League. In het totaal wonnen ze deze trofee voor de zesde maal in hun clubgeschiedenis. Al verliep het minder gemakkelijk dan verwacht. In de finale bleek Civitanova meer dan een waardige tegenstander.

De halve finales op zaterdag leverden alvast geen verrassingen op. Seizoensrevelatie Perugia kwam te kort tegen een oppermachtig Kazan (3-0 voor de Russen) en Kedzierzyn moest de duimen leggen tegen Civitanova (3-1). Met slechts 7 punten kon Sam Deroo zijn stempel onvoldoende op de wedstrijd drukken.

 

Ook in de kleine finale, voor het brons, moest de Poolse kampioen zijn meerdere erkennen: Perugia haalde het nipt met 3-2, nadat het telkens op achterstand was gekomen. De vijfde set werd wel “a walk in the park” voor de Italianen: 15-7.

 

Waar iedereen een vlotte finalewinst van Kazan verwachtte tegen Civitanova, bleken de Italianen niet van plan zich naar de slachtbank te laten leiden. Integendeel: het werd een zinderende wedstrijd, een Champions League –finale waardig. Na nipt verlies in de eerste zit (29-27), versierde Civitanova een 1-2 voorsprong (25-18 en 25-23). Kazan, met alweer een buitenaardse Leon (33 punten), stelde echter 2-2 gelijk, opnieuw met het kleinste verschil (25-23). De beslissende set was niet minder spannend: 17-15 in het voordeel van de Russen.

 

Dus zilver voor Civitanova en brons voor Perugia, de twee teams die Knack Volley dit seizoen uit de tweede ronde van de Champions League hielden.

 

Hiermee valt het doek over de CL-campagne 2018. Uitkijken naar editie 2019, waarin Knack Volley deze keer een voorronde zal spelen. Data alvast noteren: 24 oktober (uit) en 31 oktober (thuis), de tegenstander is nog niet gekend. Wellicht krijgen we hier meer zicht op einde juni, wanneer de loting voor de voorrondes doorgaat. De loting voor de poulefase, waarvoor Knack Volley zich hopelijk kan kwalificeren gaat door op vrijdag 2 juni. Indien Knack de voorronde niet overleeft, schuift het door naar de CEV-cup.

 

GDI

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.