Home | Nieuws | Zes nieuwkomers voor Knack Volley

Zes nieuwkomers voor Knack Volley

13/11/2019

Het volleybalpensioen van Stijn Dejonckheere en Ruben Van Hirtum en het vertrek van Lou Kindt, Arno Van de Velde, Sam Holt en Benjamin Robbe luidde de komst in van vijf nieuwkomers op Schiervelde. Met Massimo Pistoia is er ook een nieuwe asssistant-coach.

 

Dennis Deroey, libero

Om libero Stijn Dejonckheere te vervangen zocht de sportieve cel een héél ervaren Belgische libero die onmiddellijk inzetbaar was. Dus kwam men bij Dennis Deroey terecht, de voorbije twee seizoenen bij Aalst. De 32-jarige en 1,91m grote Deroey speelde de voorbije 15 seizoenen zowel op de receptie-hoek als op de liberopositie. Nadat hij de Volleybalschool volgde speelde hij van 2005 tot 2009 bij Averbode. Daarna volgden Puurs, Maaseik, Halen, het Duitse Düren, Topvolley Antwerpen en de jongste twee seizoenen bij Aalst.

Dennis Deroey: “Ik besef dat men hier veel verwacht van mij, al weet ik dat het niet gemakkelijk zal zijn Stijn te doen vergeten. Hij werd als libero een clubicoon. De belangstelling van Knack was een opportuniteit voor mij om nog enkele seizoenen in het topvolleybal actief te kunnen zijn. Knack

doet altijd mee voor de prijzen én speelt op het hoogste Europese volleybaltoneel.”

 

 

Andreas Fragkos, receptie-hoek

De 29-jarige en 2,01 m grote Griekse receptie-hoek Andreas Dimitrios Fragkos speelde vorig seizoen met Frankfurt Europees tegen Knack. Beiden maakten blijkbaar indruk op elkaar. Knack contacteerde hem in het tussenseizoen en Fragkos ging graag in op dat aanbod voor een overeenkomst van één jaar.

Fragkos kon in zijn jongenstijd zijn energie kwijt in basketbal, de kampnummers in het atletiek en in voetbal. Op 14-jarige leeftijd koos hij resoluut voor volleybal. Vanaf 2010 en na drie seizoenen Athene maakte hij een omzwerving naar Italië, Iran, Frankrijk en Zuid-Korea om het jongste seizoen bij Frankfurt te belanden. Ondertussen was hij ook international geworden.

Andreas Fragkos: “In onze onderlinge Europese confrontaties vorig seizoen merkte ik meteen de sterk georganiseerde structuur waarin Knack Volley werkt. Maar vooral de onderlinge verbondenheid van de spelers en de teamspirit maakte indruk op mij. Volleybal is een teamsport en dat collectieve vind ik terug bij Roeselare. Toen ik dat aanbod kreeg, moest ik dan ook geen twee keer nadenken. Tot nu toe zijn al mijn verwachtingen over de clubwerking ingelost.”

 

 

Daniel Jansen Van Doorn, middenspeler

Knack Volley ging voor een centrumspeler de Canadese toer op en sloot een overeenkomst voor één jaar met de 29-jarige en 2,08m grote Daniel Jansen Van Doorn. Net als spelverdeler Brett Walsh maakt hij al sinds 2014 deel uit van de nationale ploeg.

Jansen Van Doorn combineerde als kind basketbal, ijshockey en volleybal. Omdat hij twee oudere broers had die volleybalden op hoog niveau en zijn opa ook al een gerenommeerd volleyballer was, koos hij voor volleybal. Eerst bij de schoolploeg van het College, later aan de University voor de Trinity Western Spartans. In 2013studeerde hij af en verkaste naar Europa en Tourcoing. Na twee seizoenen trok Jansen Van Doorn naar het Griekse Pamvohaikos en kwam terug naar Frankrijk om twee seizoenen voor Tours uit te komen waarmee hij in 2017 de CEV Cup won tegen Trentino. Het jongste seizoen speelde hij voor het Finse Sastamala. Nu volgt dus minstens één seizoen Knack.

Daniel Jansen Van Doorn: “Volleybal geeft mij naast de sportieve uitdaging de gelegenheid Europa te leren kennen. Al van mijn tijd in Tourcoing was ik onder de indruk van de Europese cultuur. Nu ik in Roeselare ben, kan ik mij naast het sportieve ook verdiepen in cultuursteden als Gent en Brugge, die ik tussendoor zeker wil leren kennen.”

 

 

Joseph ‘Joe’ Norman, opposite

Als doublure voor Hendrik Tuerlinckx werd de Amerikaan Joe Norman aangetrokken. In eerste instantie opteerde men voor de Canadees Jayson Mc Carthy, maar die kreeg van de medische cel een onvoldoende achter zijn naam. Met Norman bood zich een opportuniteit aan.

De 25-jarige en 2,06m grote New Yorker was in zijn jonge jaren een veelzijdig sporter. Op 16-jarige leeftijd koos hij resoluut voor volleybal. Zowel indoor als in het

beachvolleybal, want Joe Norman was ook kustredder. In zijn middelbare schoolleeftijd

nam het volleybal een steeds belangrijkere plaats in. Hij speelde drie jaar (2013-2016), voor de ploeg van de George Mason University en daarna twee seizoenen voor de ploeg van de State University of New York. Vervolgens zette hij de stap naar Europa waar hij twee seizoenen uitkwam voor het Kroatische Mladost Ribola Kastela.

Joe Norman: “Er waren in het tussenseizoen contacten om naar Korea trekken. De overeenkomst raakte evenwel niet rond. Via mijn manager kom ik bij Knack terecht, een ploeg die ik vooraf eerlijk gezegd niet kende. Het valt hier evenwel allemaal best mee. Naast het sportieve is Roeselare wel een kleine stad. Pluspunt is dat er in de dichte omgeving op cultureel vlak veel te ontdekken valt.”

 

 

Stijn van Schie, receptie-hoek

Als eerste aanwinst voor dit seizoen trok de sportieve cel van Knack de Nederlander Stijn van Schie aan. De 24-jarige en 2,03m grote receptie-hoek ondertekende een contract voor twee seizoenen.

Stijn van Schie kreeg het volleybal met de paplepel ingegeven, want zijn vader speelde vele seizoenen in de Nederlandse eredivisie. Als kleuter al trok hij mee naar de volleybalzaal. Zijn vader vond dat hij in zijn kinderjaren best ook aan judo en zwemmen deed om zich lichamelijk optimaal te ontwikkelen. Op 12-jarige leeftijd startte Van Schie zijn volleybalcarrière bij Limes, maar de scouts van Volley Nederland loodsten hem al snel naar het talententeam van Jong Oranje. Daarna speelde hij bij de Nederlandse topploegen Zwolle en twee seizoenen bij Lycurgus Groningen. Vorig seizoen kwam Van Schie uit voor Gent en scoorde er 306 punten waaronder 24 aces en 22 blokpunten.

Stijn van Schie: “Die stap naar Gent was belangrijk in mijn carrièreplanning. Met Knack zet ik nu nog een stap hoger. Er wordt intensiever getraind en de concurrentie is groter en daar word je alleen maar beter van. Bij Knack wil ik ook spelen voor de prijzen. Prijzen winnen is het leukste wat er is in de sportbeleving.”

 

 

Massimo Pistoia, assistant-coach

De Italiaanse dertiger Massimo Pistoia is dit seizoen de assistent van hoofdcoach Steven Vanmedegael. Pistoia wou voetballer worden en sloot zich aan bij de club van zijn woonplaats. Zijn moeder vond evenwel dat de organisatie er te wensen overliet en voetbal werd taboe. Via vrienden kwam hij aan volleyballen toe. Hij doorliep de diverse jeugdcategorieën, maar besefte al snel dat hij nooit een topspeler zou worden. Daarom volgde hij diverse trainerscursussen en ontfermde zich gedurende tien jaar bij de Italiaanse topclub Lube Civitanova over de jeugd.

Op 29-jarige leeftijd werd hij gevraagd een project op te starten bij HK Volley in IJsland. Hij won er zowel met de dames als de heren de Supercup en werd er landskampioen. Momenteel is hij ook nog assistant-coach van het Iceland National Volley Team, waar ex-volleyballer Christophe Achten hoofdcoach is.

Massimo Pistoia: “Via Christof Achten hoorde ik dat Knack naar een assistent-coach zocht. Van hem hoorde ik ook dat er een sterke organisatie staat bij Knack en de club heel wat ambitie uitstraalt. Zelf ben ik ook heel ambitieus en ik wil graag meewerken om alle finales te spelen en prijzen te pakken.”

 

tekst: Rik Bekaert en Johan Eeckhout

foto's: Knack Volley

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.