Home | Nieuws | Zwaar dubbel Limburgs weekend

Zwaar dubbel Limburgs weekend

09/11/2018

Met de competitiewedstrijd tegen Tectum Achel op zaterdag en de Supercup tegen Greenyard Maaseik op zondag staat Knack Volley voor een zwaar dubbel Limburgs weekend. Toch wel onbegrijpelijk dat de Belgische Volleybalbond het heel normaal vindt om de Supercup zomaar te programmeren tijdens een competitieweekend dat dan nog eens voorafgegaan én gevolgd wordt door de kwartfinales van de Beker van België, ook een organisatie van diezelfde bond.

Uitwijken naar een andere datum voor de match in Tectum Achel bleek voor de Limburgse stijger uit Liga B héél moeilijk. De spelers van Knack Volley vertrekken dus zaterdag, kort na de middag, richting Hamont-Achel, op de Belgisch-Nederlandse grens. En hopen tegen twee ’s nachts thuis in bed te liggen. Om dan om 17u opnieuw paraat te staan voor de Supercup tegen Greenyard Maaseik in de Kortrijkse Lange Munte.

 

Wat weten we over nieuwkomer Tectum Achel? Het Limburgse team beschikt met spelverdeler Tim Verschueren, middenman Rob Bontje, receptie-hoekspeler Allan Van de Loo en opposite Brian Schouren over een aantal héél ervaren spelers. Allemaal spelers met een lange staat van verdienste in het Belgische maar ook buitenlandse volleybal. Het zou dus volkomen onterecht zijn om dit team te onderschatten. Met twee thuisoverwinningen tegen Guibertin (3-2) en Waremme (3-1) en één nederlaag uit bij Maaseik (3-0) staan ze momenteel zelfs op een gedeelde vierde plaats in het klassement. Met nog een inhaalmatch tegen Lindemans Aalst tegoed.

 

Coach Steven Vanmedegael zal dus zijn pionnen héél zorgvuldig moeten uitkiezen met ook nog eens in het achterhoofd de match van de volgende dag tegen Maaseik voor de Supercup.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.